Goldfrapp vzišli z alternatívnej scény. Začínali so snovou a melancholickou hudbou, ktorá by sa snáď dala nazvať trip-hopom. Neskôr sa dostali k sviežejším elektronickým experimentom a i keď tvorili výrazné a melodicky silné pesničky, vždy ich balili do zložitejších aranžmánov, ktoré bývali vo vzťahu k rádiám nielen u nás problémom.

Nikdy sa tak nestali klasickým mainstreamovým interpretom, ich priaznivci sa vždy rekrutovali hlavne z alternativnej komunity. S novinkou Head First je však dosť možné, že sa niečo zmení... Nový album Goldfrapp totiž vyznieva až prekvapivo pozitívne. Duo ponúka nečakane veselé pesničky v prevedení, ktoré je širšiemu publiku prístupnejšie ako ktorákoľvek predchádzajúca platňa.

Singel 'Rocket' takým určite je. V pesničke sa skupina inšpiruje diskotékovou hudbou osemdesiatych rokov a hudbu interpretuje vskutku vieryhodne a presvedčivo. Je to zjavná reakcia na vlnu spojovanú s menami ako La Roux alebo Little Boots.


Goldfrapp - 'Rocket'

V podobnom duchu sa nesie celá doska, vplyvy diska a melodického syntetizátorového popu sa prelínajú snáď každou z deviatich skladieb. Kúzlo Goldfrapp charakterizované éterickým iskrením však ostáva a ani tie pomalšie náladové nahrávky sa úplne nevytratili. Charizma a podmanivé sily speváčky Alison Goldfrapp navyše zaručujú, že s ich novú tvorbu určite s nikým nepopletiete.

Zdroj: Monitor/EMI

Súvisiaci interpreti: Goldfrapp