Basgitarista legendárnej britskej formácie Cream Jack Bruce potvrdil, že táto superskupina sa už nikdy nevráti na scénu. Reunion odmietol v rozhovore pre BBC 6 Music po tom, čo dokončil svoju biografiu s názvom Composing Himself, ktorá mapuje vrcholy i pády jeho muzikantskej kariéry, tragédiu jeho rodiny i boj s drogovou závislosťou.

Šesťdesiatšesťročný muzikant sa momentálne sústreďuje na svoj nový, zatiaľ tajný projekt. "Robím niečo skutočne vzrušujúce. Je to ten najzaujímavejší projekt, do akého som bol kedy zapojený," uviedol Bruce.

Trio Cream, ktoré okrem Brucea tvorili aj gitarista Eric Clapton a bubeník Ginger Baker, vzniklo v roku 1966. Skupina fungovala iba tri roky a vydala len štyri albumy, no napriek tomu sa zapísala do hudobnej histórie a ovplyvnila množstvo kapiel ako Rush, The Allman Brothers Band, Grateful Dead, Phish alebo Black Sabbath.

V roku 1993 sa Cream jednorazovo spojili pri príležitosti uvedenia do Rock'n'rollovej siene slávy a ešte raz začiatkom mája v roku 2005, keď odohrali štyri koncerty v londýnskej Royal Albert Hall.

Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Cream