I napriek škaredému počasiu, ktoré máme teraz na Slovensku, vám vieme zaručiť, že v stredu večer sa budete cítiť ako v slnečnom Španielsku, minimálne v bratislavskom NTC. Vystúpi tam totiž svetoznámy španielsky gitarista Paco de Lucía, ktorý so sebou prinesie okrem temperamentného flamenca, skvelej kapely a excelentného tanečníka aj atmosféru horúceho Španielska.

Autentickosť atmosféry podčiarknu aj palmy, ktorých bude na pódiu desať. Ich zabezpečenie spôsobilo organizátorom ťažkú hlavu. Medzi požiadavkami umelcovho managementu bolo totiž umiestnenie desiatich rovnakých dvojmetrových paliem.

Znie to jednoducho, zohnať ich však nebolo jednoduché. Nakoniec sa to však podarilo a ku skvelému a komplexnému zážitku.

Paco de Lucía patrí medzi najlepších svetových hudobníkov. Počas celej svojej doterajšej kariéry sa venoval žánru flamenco, v ktorom je označovaný za inovátora a priekopníka, ktorý túto hudbu preslávil celosvetovo. Počas svojej kariéry spolupracoval so špičkovými hudobníkmi (Al Di Meola, Chick Corea, Carlos Santana, Bryan Adams a mnohí ďalší).

Redakciu portálu Hudba.sk informovala Silvia Turnerová.

Súvisiaci interpreti: Paco De Lucía