Slash, vlastným menom Saul Hudson, ovplyvnil celé deväťdesiate roky svojou gitarovou hrou a nezameniteľným imidžom. Od uragánu Guns N' Roses, ktorí svojím debutom 'Appetite For Destruction' znovu definovali dravý rock'n'roll v hitparádach, až po aktuálnu sólovku, na ktorej nájdeme množstvo zaujímavých hostí (Flea, Chris Cornell, Kid Rock, Cypress Hill, Fergie, Iggy Pop a ďalších), zostáva jediným gitarovým symbolom svojej éry.

Rock&Pop prináša otvorený rozhovor, zachytávajúci detaily z nahrávania albumu i života po odchode z Guns N' Roses. Ďalej sa môžete tešiť na The Subways, Serj Tankiana, Spoon, Wohnout, Hot Chip, These New Puritans, Biffy Clyro, Genesis, Mott The Hoople, PPU, Scorpions, Amy McDonald alebo The Clash.

Minulý rok zbúrali Prahu svojim vystúpením, pred nedávnom opäť potvrdili, že patria k najenergickejším postpunkovým kapelám na tejto planéte. S basgitaristkou Charlotte Cooper z The Subways sa redaktori obľúbeného mesačníka zhovárali nielen o ich raketovom štarte na hudobnom poli, ale aj o jeho súkromnom živote plnom nečakaných zvratov.

Spevák, textár a predovšetkým tvár kapely System Of A Down Serj Tankian sa vracia do Čiech s aktuálnym projektom Elect The Dead Symphony, ktorý posúva hranice hudby opäť o kúsok ďalej. Spoveď arménskeho aktivistu na vás čaká v aktuálnom čísle Rock&Pop. Na americkej indie scéne vybuchla bomba v podobe Spoon, ktorí pre svojich britských kolegov nastavili latku vysoko. V čom spočíva tajomstvo ich úspechu? To sa dozviete nielen o Spoon ale aj o "alternatívcovi" Owenovi Palletovi, electro-popových Hot Chip, alebo postpunkových hrdinoch These New Puritans.

Wohnout, festivalová istota českých lúk a hájov, sa stala pre tento mesiac terčom vašich vlastných otázok. Rubrika Classic Rock je venovaná kapele Genesis, ktorú nedávno uviedli do rock'n'rollovej siene slávy vedľa divokých The Stooges či Abby. Veľké otázniky sa vznášajú nad Scorpions, ktorých "koniec kariéry" objasní Rock&Pop v ďalšom rozhovore aprílového čísla. Ďalej na vás čakajú Mott The Hoople alebo The Clash, oslavujúci 30 rokov od legendárneho 'London Calling'. V seriáli Ženy okolo rocku sa blyskne prsnatá ikona Pamela Anderson, známa svojimi avantúrami s Kid Rockom alebo bubeníkom Tommym Lee (Mötley Crüe).

Českí "Plastici" natočili svoju najrockovejšiu dosku 'Maska za maskou', o ktorej viac prezrádzajú v interview. Vraťo Brabenc a Joe Karafiát v ňom "rozobrali" svoje undergroundové korene i aktuálny počin. Amy McDonald patrí k najvyhľádavanejším speváčkam minulého roka. Nadviaže na úspech i s aktuálnou novinkou 'A Curious Thing'? Rubrika Kauza je venovaná všetkým mladým slečnám Kate Nash, Florence And The Machine, Little Boots, Ellie Goulding alebo La Roux, ktoré veľmi rýchlo vystrelili až na vrchol popmusic, o to strmejší však býva pád.

Live: 30 Seconds RTo Mars, Skindred, Alan Parsons Project, Scorpions, Imogen Heap
Recenzie: Gorillaz, Metallica, Serj Tankian, Slash, Lou Rhodes, K. D. Lang, Jaga Jazzist, Broken Bells, Melissa auf der Mauer a mnoho ďalších
Blue Pages: Erik Truffaz, Christian Scott, Pat Metheney
Globální kuchyně: Staff Benda Bilili

Predplatné: Ušetrite viac ako tretinu ceny ročne! Navyše ako darček je pre prvých desať z vás pripravené CD Jimiho Hendrixa 'Valleys Of Neptune', alebo tričko, baseballka a kľúčenka z kolekcie Rock&Pop Five Stars!
+ plagáty Slash a Yeah Yeah Yeahs

Rock & Pop – hudobný časopis prinášajúci tie najhorúcejšie novinky z hudobného sveta - oslavuje dvadsať rokov na hudobnej scéne. Už čoskoro sa dozviete viac!

Viac informácií na webe www.rockandpop.cz.

--
Zdroj: Rock&Pop PR
Foto: Robert John - Myspace.com/Slash

Súvisiaci interpreti: Slash