Medzi celebritami, ktoré podľa rebríčka amerického časopisu Time "najviac ovplyvňujú svet", je aj Lady Gaga. Excentrická popová hviezda, vlastným menom Stefani Joanne Germanotta je podľa speváčky a skladateľky Cyndi Lauper, ktorá pre Time napísala jej hodnotenie, "inšpiráciou pre iných umelcov".

Na zoznam najvplyvnejších ľudí sa z hudobníkov dostali aj country hviezda Taylor Swift, Prince a Sir Elton John. Podnikateľ a producent Simon Cowell bol do rebríčka zaradený za svoj "nezmazateľný vplyv na globálnu popkultúru". Figuruje v ňom aj oscarová herečka Sandra Bullock, hviezda filmových adaptácií ságy Twilight Robert Pattinson, herci Ashton Kutcher a Neil Patrick Harris, či hviezda talkšou Oprah Winfrey. Päťdesiatšesťročná moderátorka, producentka a filantropka sa v zozname objavuje každoročne už od jeho vzniku pred siedmimi rokmi.

Do zoznamu sa dostal tiež britský komik Ricky Gervais, ktorý v januári moderoval udeľovanie filmových a televíznych cien Zlatý glóbus. V rebríčku nechýba ani prvá žena, ktorá získala Oscara za réžiu Kathryn Bigelow, a jej bývalý manžel - režisér, scenárista a producent James Cameron. Zoznam najvplyvnejších ľudí sveta podľa časopisu Time obsahuje okrem celebrít aj kategórie lídrov, hrdinov a mysliteľov.

Informácie zverejnil spravodajský portál news.bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Ladygaga.com

Súvisiaci interpreti: Lady Gaga