European Reggae Contest je každoročná súťaž európskych skupín a interprétov reggae, ska a dancehall hudby. Víťazi v jednotlivých kategóriách sa katapultujú do kolobehu reggae festivalov a klubov. Pred dvoma rokmi sa na bratislavský Uprising festival takto dostala fantastická Franziska, tento rok sa koncom augusta na Zlatých pieskoch objavia ďalší víťazi: Mr. Cocoman & Solid Vibes.

Budúcoročné nové hviezdy festivalov a klubov sa vyberajú v týchto dňoch, online hlasovanie končí 29. mája. Už ôsma edícia súťaže organizovanej festivalom Rototom Sunsplash má prvýkrát samostatnú kategóriu pre Českú a Slovenskú republiku. Od nás sú v zozname Fuera Fondo a Medial Banana. Na vaše hlasy čakajú na ReggaeContest.eu. Tie zavážia pri rozhodovaní odbornej poroty na Rototome.

Sieť European Reggae Contest na Slovensku reprezentuje festival Uprising, tento rok 27. a 28. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch. Zatiaľ potvrdenými headlinermi festivalu Uprising sú Alborosie, Dub Incorporation, Cali P, Ras Charmer & Ginjah, Solo Banton & Deadly Hunta a U-Cee, ďalšie mená budú postupne pribúdať. Akciová permanentka na dvojdňový Uprising za 20€ je v predaji do 18. júna, potom sa cena bude zvyšovať.

Redakciu portálu Hudba.sk informoval Elek Kubičko.

Súvisiaci interpreti: Fuera Fondo, Medial Banana