Ostrava, Zlín a Bratislava - tieto tri mestá budú hosťovať výnimočný projekt Martin Chodúr Symphony Session pod dirigentským vedením Oskara Rózsu. Crossover projekt, ktorý produkčná agentúra Viva Musica! minulý rok spracovala aj pre Janu Kirschner, je tentokrát ušitý na mieru víťazovi prvej Česko-Slovenskej Superstar.

Nakoľko Martinov hudobný záber je široký, aj program troch koncertov siaha od klasiky ako Frank Sinatra cez hudbu od Lady Gaga až po autorské skladby Chodúra z nového CD, upravené pre veľký symfonický orchester.

Na koncertných aranžmánoch skladieb sa podieľali hudobné osobnosti ako Oskar Rózsa, Matúš Jakabčic, Pavel Zajaček, či mladý talent Vladislav Šarišský.

Spolu s orchestrom všade vystúpi aj Martinova hviezdna slovenská koncertná kapela v zložení Oskar Rózsa (v rámci série symfonických skladieb, kedy Oskar účinkuje ako dirigent, ho v hre na basgitaru alternuje Michal Šimko), Martin Valihora (bicie), Michal Bugala (gitara) a Eugen Vizváry (klávesy).

S vlastnou koncertnou kapelou bude Martin hrávať od vydania svojho debutového CD na väčšine vystúpení. Album s názvom Let's Celebrate sa na pulty predajní dostane 7. júna.

Termíny podujatí Martin Chodúr Symphony Session:

9. 6. 2010, 19:00 - Ostrava, Dom kultúry
+ Janáčkova filharmonie Ostrava

16. 6. 2010, 19:00 - Zlín, Dom umenia
+ Filharmonie Bohuslava Martinu

29. 7. 2010, 20:00 - Bratislava, Hlavné námestie (v rámci festivalu Viva Musica! 2010)
+ Filharmonie Bohuslava Martinu

Redakciu Hudba.sk informovala Alexandra Popovičová, PR manažérka Martina Chodúra.

--
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk