Na cintoríne Forest Lawn v Kalifornii sa v nedeľu uskutočnila verejná rozlúčka s rockovým spevákom Ronniem Jamesom Diom, ktorý 16. mája skonal vo veku 67 rokov. V Los Angeles sa s ním rozlúčilo podľa Associated Press približne 1 200 fanúšikov. Na jeho pohrebe nechýbalo viacero hudobníkov, napríklad Glenn Hughes, ktorý rovnako ako Dio kedysi pôsobil v Black Sabbath.

Ďalšími muzikantmi na jeho pohrebe boli Geoff Tate z Queensryche alebo Paul Shortino z Quiet Riot. Svoju reč predniesol Diov bratranec a zároveň spoluhráč z kapely Elf David Fernstein. "Ovplyvnil nás všetkých svojou hudbou, svojím kúzlom. Viem, že Ronnie skutočne miloval všetkých z vás. A hovorím teraz o vás, jeho fanúšikoch," povedal Fernstein. Počas obradu zaznelo viacero Diových piesní, okrem iných aj skladba 'Heaven And Hell', ktorú zaspieval John Payne zo skupiny Asia.

Ronnie James Dio zomrel pred dvoma týždňami na následky rakoviny žalúdka. Svet opustil len pár dní po tom, čo jeho skupina Heaven & Hell zrušila všetky letné európske vystúpenia práve pre zhoršený zdravotný stav speváka. Hudobník s občianskym menom Ronald James Padavona, ktorý pôsobil aj v skupinách Black Sabbath, Rainbow, Dio či Elf po sebe zanechal manželku Wendy, syna Daniela a vnúčatá Julie a Joeyho. V sobotu mu na koncerte v Bratislave vzdali hold aj členovia legendárnej americkej skupiny Kiss spolu s prítomnými fanúšikmi.

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/OfficialRonnieJamesDio