Britský spevák Tom Jones si 1. novembra v londýnskom Grosvenor House Hotel prevezme cenu od organizácie Music Industry Trust, ktorá sa rozhodla oceniť jeho výnimočný prínos hudbe. Rodák z Walesu sa tak zaradí k osobnostiam ako Elton John, Kylie Minogue, Andrew Lloyd Webber, Peter Gabriel, George Martin alebo John Barry, ktorí toto ocenenie získali v minulosti.

"Som nadšený, že získam cenu od Music Industry Trust a dostanem sa tak do jednej skupiny s velikánmi hudobnej scény. Rok 2010 bude pre mňa veľmi významným rokom," uviedol spevák, ktorý 7. júna oslávi svoje 70. narodeniny. David Munns, vedúci komisie, ktorá rozhoduje, kto cenu od Music Industry Trust získa, na Jonesovu adresu uviedol: "Tom je jedným z tých mála nadčasových umelcov. Je to človek, ktorý úprimne miluje to, čo robí a ktorého talent oceňujú stále ďalšie a ďalšie generácie."

Tom Jones v súčasnosti finišuje práce na svojom novom albume s názvom Praise & Blame, ktorý by sa mal na trhu objaviť koncom júla. Album, ktorého producentom je Ethan Johns (Laura Marling, Kings of Leon, Paolo Nutini, Rufus Wainwright), bude kolekciou skladieb, ktorými si Jones uctí korene populárnej hudby. Pôjde o covery a reinterpretácie piesní umelcov ako Susan Werner, Bob Dylan či John Lee Hooker, ale aj ďalších gospelových, bluesových, country a tradičných amerických skladieb.

V deň jeho narodenín, 7. júna, vyjde ako ochutnávka nového albumu v limitovanej edícii na 7" vinyle singel obsahujúci covery skladieb 'Burning Hell' od legendárneho bluesmana Johna Lee Hookera a 'What Good Am I' od Boba Dylana. Making of video z nahrávania albumu 'Praise & Blame' si môžete pozrieť na oficiálnej stránke Tomjones.com.

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Tomjones.com

Súvisiaci interpreti: Tom Jones