Najväčšie hviezdy rockového neba, priame prenosy z futbalových zápasov majstrovstiev sveta, kúpanie v prírodnom jazere ale aj požičovňa bicyklov či dychovka na úvod. To všetko čaká na návštevníkov Nova Rocku už tento týžden od 11. do 13. júna. O najväčšie prekvapenie blížiaceho sa festivalu sa však zatiaľ postaral frontman nemeckej kapely Rammstein Till Lindemann, ktorý sa chce počas vystúpenia podpáliť...

Slávna nemecká kapela sa na koncertné pódiá vracia po niekoľkoročnej prestávke a chce okrem drsnej hudby opäť zaujať aj tým, čím sa najviac preslávila - škandálmi a pekelnou šou na koncertoch. Že to myslia vážne dokazuje aj zámer speváka, ktorý sa počas koncertu na festivale Nova Rock už tento piatok 11. júna chce podpáliť. Organizátori preto museli sprísniť bezpečnostné opatrenia v celom areáli aj v priestore hlavného pódia.

Rammstein vystúpi v piatok o 23:45 na hlavnom Blue Stage. Presný line-up organizátori zverejnili na svojej internetovej stránke www.novarock.at, kde návštevníci nájdu aj mapu areálu či ďalšie praktické informácie.

Tradičný festival Nova Rock prinesie tento rok na lúky k rakúskemu Nickelsdorfu okrem najjagavejších hudobných hviezd (Rammstein, Green Day, Slash, Stone Temple Pilots, The Prodigy, SUM 41, Ska-P a ďalší) aj desiatky atrakcií a služby na európskej úrovni. To všetko len 41 kilometrov od Bratislavy. Veľkou pomocou pre Slovákov cestujúcich na Nova Rock bude aj exkluzívna autobusová doprava z Bratislavy priamo k bránam podujatia. Organizátori v spolupráci so Slovak Lines prinášajú možnosť kúpiť si cestovné lístky na autobus z Bratislavy a späť. Návštevníci tak získajú odvoz z Bratislavy priamo na festival v rakúskom Nickelsdorfe a po skončení programu sa pohodlne zvezú aj nazad! Lístok stojí 8 € a predáva sa v sieti Ticketportal ako aj na internetovej stránke Slovak Lines.

Klasická permanentka na trojdňový festival stojí na Slovensku v sieti Eventim 136,50 eur, VIP permanentka 210,50 eur. Jednodňová vstupenka na piatok sa dá kúpiť za 81,40 eur, sobotňajšia vstupenka za 71,40 eur a lístok na nedeľu taktiež za 71,40 eur. Slovenský predpredaj prebieha v sieťach Ticketportal a Eventim.

Informácia a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz z usporiadeteľskej agentúry Skalar Music.

--
Foto: Paul Brown

Súvisiaci interpreti: Rammstein