Írska speváčka Sinéad O’Connor, ktorá si fanúšikov na celom svete získala predovšetkým baladou Nothing Compares 2U z roku 1990, plánuje po troch rokoch nahrať nový album. Podľa vlastných slov trávi aktuálne veľa času v Londýne, kde nahráva spev pre nové skladby. "Trvalo mi to dlho, pretože ma zamestnávali záväzky ako sú rodina, koncerty a ďalšia práca," vysvetlila 43-ročná hudobníčka, ktorá má štyri deti.

Album by mal byť zmesou hudobných štýlov. "Znamená to, že na ňom budú pesničky s elektrickou gitarou aj atmosférickejšie veci s dôrazom na rytmus, náladové, dôverné a tiež nejaké akustické kúsky," povedala, zároveň tiež nevylúčila hudobnú spoluprácu s inými hudobníkmi či zaradenie remixov a alternatívnych verzií skladieb na album. "Dúfam, že to pôjde a nahrávka sa začne predávať niekedy začiatkom budúceho roka," uzavrela.

Speváčka sa dnes predstaví českým fanúšikom na zámku Sychrov v Libereckom kraji na severe Čiech, v auguste pricestuje aj na Slovensko, aby tu predstavila svoj akustický program. S ním obchádza Európu už tretí rok. "Je to z toho dôvodu, že jedna alternatíva albumu Theology bola akustická a ja som sa rozhodla, že by dávalo zmysel hrať tie pesničky plus pár ďalších v odhalenej, akustickej verzii," vysvetlila muzikantka.

Koncert Sinéad O’Connor sa v Bratislave uskutoční 14. augusta, speváčka vystúpi na strednom nádvorí Hradu Devín v rámci prvého ročníka podujatia Tribute to Freedom - Pocta slobode. Na koncerte sa okrem nej predstaví Jana Kirschner a David Koller so sprievodnou kapelou.

--
Zdroj: SITA
Foto: Sinead-oconnor.com

Súvisiaci interpreti: David Koller, Jana Kirschner, Sinéad O'Connor