Americký hudobník Adam Young, ktorý sa stal známym projektom Owl City a predovšetkým megahitom Fireflies, plánuje už o pár dni vydať zbierku svojich starších piesní. Na trh sa však nahrávka nedostane pod jeho menom Adam Young ani pod názvom Owl City, ale ako nový projekt s názvom Sky Sailing. Samotný album sa bude volať An Airplane Carried Me to Bed. Prvým singlom z nahrávky je skladba Brielle, ktorá sa už dá stiahnuť z internetového obchodu iTunes.

Album An Airplane Carried Me to Bed obsahuje piesne, ktoré Adam Young nahral ešte predtým, než na trh uviedol debutový album projektu Owl City. Skladby pochádzajú z leta 2007 a sú viac akustické a menej elektronické ako kúsky jeho projektu Owl City. "Mal som z nich úplne iný pocit, než z vecí od Owl City," uviedol na margo piesní Youngov manažér Steve Bursky.

"Bol tam rovnaký hlas i cit, no skladby boli zraniteľnejšie," dodal Bursky. Práve preto sa Young spoločne s manažérom rozhodol, že piesne nevydá pod názvom Owl City, ale pod úplne iným menom. Bursky tiež poznamenal, že Young pracuje dokonca na tranceovej nahrávke a preto nemôže všetko, čo vytvorí, vydávať pod rovnakým menom, pretože by tým zmiatol svojich fanúšikov. Nahrávka An Airplane Carried Me to Bed bude obsahovať dovedna 12 piesní. Album vyjde v digitálnej podobe 13. júla prostredníctvom iTunes a 27. júla ako CD.

--
Zdroj: SITA
Foto: Owlcitymusic.com