Slováci majú svoju multimediálnu Pohodu, Česi Sázavafest. Aj tento rok pripravili organizátori tohto výnimočného českého festivalu, ktorý sa uskutoční od 5. do 7. augusta 2010, jedinečný line-up a sprievodné atrakcie, pozvali vzácne osobnosti českej kultúry a naplánovali aj spojenie nespojiteľného. 10. ročník však bude najmä oslavný.

Happy Birthday budú festivalu na pódiu spievať desiatky hudobníkov a niektorí si to zaspievajú sami sebe. Monkey Business oslávia takisto 10. výročie a tak si na Sázavafest pripravili špeciálne vystúpenie s viacerými hudobnými hosťami. Matej Ruppert je známy tým, že si počas koncertov rád vyzlieka košele, takže aby zostal verný výročnému číslu 10, presne toľko by ich mal zobliekať na pódiu. Problémy by mu to nemalo robiť, pretože už dlhšie zdvíha činky a maká na tehličkách na bruchu.

Služobne staršia skupina Laura a její tygři sa vraj tiež nedá na Sázavafeste zahanbiť a k svojmu 25. výročiu „upiekla“ niečo originálne. Čo, to je zatiaľ tajomnstvo. Ďalším oslávencom v Kácove bude Kamil Střihavka. Ten si na českej scéne odkrútil 20 rokov a na Sázavafest to príde poriadne roztočiť, no a na počesť rovnakého výročia sa skupina Sto zvířat rozhodla, že odohrá až 100 minútový koncert.

Redakcii portálu Hudba.sk poskytla informácie PR manažérka Marcela Schmidtová.

Súvisiaci interpreti: Kamil Střihavka, Laura a její tygři, Monkey Business, Sto zvířat