Britský spevák Seal uvedie 20. septembra na trh nový štúdiový album s názvom Commitment. Oznámil to prostredníctvom svojej oficiálnej webovej stránky Seal.com. V Spojených štátoch amerických vyjde nahrávka o pár dní neskôr, konkrétne 28. septembra.

Album mal producentsky na starosti David Foster, ktorý v minulosti spolupracoval s interpretmi ako Michael Bublé, Céline Dion či Josh Groban. So Sealom pracoval na jeho nahrávke Soul (2008), ktorá však obsahovala iba prevzaté piesne.

Na novinke 'Commitment' budú už opäť Sealove autorské skladby. Prvým singlom z očakávanej nahrávky bude skladba s názvom Secret.

Spevák a skladateľ Seal sa narodil v roku 1963 v Londýne. Vystupovať začal už ako 11-ročný, na profesionálnej britskej hudobnej scéne sa objavil začiatkom 90. rokov minulého storočia. Debutoval singlom Crazy, s ktorým sa dostal na druhú priečku UK Chartu. Na celom svete predal viac ako 20 miliónov albumov a je držiteľom dvoch cien Grammy.

Muzikant brazílsko-nigérijského pôvodu sa v roku 2005 oženil s nemeckou topmodelkou Heidi Klum. Vychovávajú spolu štyri deti - Heidinu dcéru Leni z predchádzajúceho vzťahu s magnátom Formule 1 Flaviom Briatorem a ich tri spoločné deti - synov Henryho, Johana a dcéru Lou.

Agentúru SITA informovala marketingová manažérka Forza Music Andrea Hečková.

--
Zdroj: SITA
Foto: Juraj Cagáň - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Seal