Česká skupina Wohnout, známa aj zo slovenských festivalových pódií, tento rok slávi už pätnáste výročie. Pri tejto príležitosti sa namiesto obdržania občianskeho preukazu a zážitku prvej poriadnej kocoviny rozhodli jej členovia zrekapitulovať doterajšie pôsobenie kapely výberovým albumom. Svoju prvú Best Of kompiláciu vydá skupina koncom septembra, pokrstí ju v Prahe a následne na jeseň vyrazí na turné.

"Kdysi jsme si ze záhadnýho důvodu začali říkat Wohnout a od té doby po nás zůstalo několik dlouhohrajících desek. Po patnácti letech tvoření nám přišlo vhod udělat jakejsi výběr a pojmout ho jako naší první bestofku. Písničky si během času sedaly do přirozenější polohy, než byly předtím nahrány, takže jsme se rozhodli je přetočit, více méně tak, jak je hrajeme na koncertech," hovorí spevák a gitarista Honza Homola.

"Vznikla nám tak koncertně studiová nahrávka o šestadvaceti písničkách, který jsme vybírali tak nějak podle citu. Dvě cédéčka v jednom obalu vybaveným povídáním ke každý desce nesou sebou i řadu hostů, od Xaviera Baumaxy přes Skyline, Lety mimo, až po kluky z Divokýho Billa," dodáva Homola.

Kompilácia hitov skupiny Wohnout vyjde na konci septembra a až do konca roka bude predstavená fanúšikom naživo na špeciálnom turné. "Víme, že na bestofku je v našem věku poměrně brzo, ale my jsme zkrátka chtěli zakonzervovat písničky, který nám neustálým omíláním na koncertech uzrály," dodávajú členovia kapely, ktorej zatiaľ posledným štúdiovým albumom je nahrávka Karton veverek (2009).


Wohnout - Pepíčci

--
Zdroj: Sony Music
Foto: Wohnout.cz

Súvisiaci interpreti: Wohnout