Anglický spevák Joe Cocker bude 17. novembra koncertovať vo viedenskej Stadthalle. V rakúskej metropole predstaví svoj nový album Hard Knocks, ktorý by mal vyjsť v septembri.

V rámci európskeho turné k novej nahrávke zavíta 66-ročný Cocker aj do Česka, kde sa predstaví dokonca dvakrát - v Brne a v Prahe. Zaspieva aj na Ukrajine, v Bielorusku či Lotyšsku. Na Slovensku spevák vystúpil dva razy v roku 2007. V rámci Hymn For My Soul Tour sa 6. novembra 2007 predstavil v košickej Steel aréne a 9. decembra 2007 v bratislavskej Sibamac aréne NTC.

Joe Cocker sa narodil počas druhej svetovej vojny v anglickom Sheffielde. Vďaka nezameniteľnému chrapľavému hlasu sa začal presadzovať na hudobnom poli, keď začínal s coververziami skladieb od Beatles.

V roku 1969 sa biely soulman zúčastnil na legendárnom festivale Woodstock, kde odohral dovedna päť skladieb. Na konci šesťdesiatych a na začiatku sedemdesiatych rokov prišli najväčšie úspechy Joea Roberta Cockera, ako znie jeho celé meno, keď sa presadzoval s nahrávkami v Európe, ale najmä za oceánom v USA.

V roku 1982 získal prestížne ocenenie Grammy za duet s Jennifer Warnes s názvom Up Where We Belong. Táto pieseň má na svojom konte aj Oscara. Druhá Grammy nasledovala v roku 2001, keď ho uviedli do siene slávy. Medzi jeho najväčšie hity patria popri spomenutej Up Where We Belong skladby With a Little Help From My Friends, Unchain My Heart, You Are So Beautiful, Summer in the City či You Can Leave Your Hat On.

Vstupenky na viedenský koncert, ktorý sa uskutoční 17. novembra, sú už v predpredaji v sieti TicketOne za 61 - 91,50 eur.

--
Zdroj: SITA
Foto: Cocker.com

Súvisiaci interpreti: Joe Cocker