Na čelo britského rebríčka albumov sa po prvý raz v kariére dostala kanadská alternatívna skupina Arcade Fire so svojou treťou štúdiovou nahrávkou The Suburbs (2010). V singlovom rebríčku taktiež boduje novinka - pieseň Beautiful Monster od R&B hviezdy menom Ne-Yo.

Producentmi nového albumu Arcade Fire sú členovia kapely a tiež Markus Dravs, ktorý v minulosti spolupracoval s Coldplay, James či Björk.

Kapela album nahrávala dva roky, prevažne v New Yorku a doma v Montreale. Hlavným autorom piesní je líder formácie Win Butler, no na tvorbe skladieb sa podieľali všetci členovia skupiny. Novinku kapela predstaví napríklad na augustových britských festivaloch Reading a Leeds.

Arcade Fire na scéne debutovali albumom Funeral (2004), nasledovala nahrávka Neon Bible (2007), ktorá dobyla kanadský albumový rebríček a v americkom a britskom rebríčku sa dostala na dvojku. S albumom The Suburbs tak Arcade Fire dosiahli už aj v britskom rebríčku maximum. Očakáva sa, že v americkom Billboard 200 by tento týždeň mali taktiež obsadiť prvé miesto.


Arcade Fire - The Suburbs (fanúšikovské video)

Po troch týždňoch za sebou na jednotke klesá na druhú priečku detroitský raper Eminem s úspešným počinom Recovery (2010). Na trojke je rovnako ako v predchádzajúcom vydaní raper Plan B s nahrávkou The Defamation Of Strickland Banks (2010). Štvorku si udržala Eliza Doolittle s rovnomenným albumom. Z dvojky na piate miesto klesol 70-ročný waleský veterán Tom Jones s 39. štúdiovým albumom Praise & Blame (2010).

V singlovom rebríčku boduje po tretí raz v kariére americký R&B spevák Ne-Yo sa dostal po tretí raz v živote na jednotku v britskom singlovom rebríčku. UK Chart tentoraz ovládol so skladbou Beautiful Monster (videoklip), ktorá je prvým singlom z jeho pripravovaného štúdiového albumu Libra Scale. Novinka vyjde 5. októbra a údajne bude ovplyvnená komiksami, Michaelom Jacksonom, japonským anime a sci-fi. Ne-Yo, ktorý tento rok vo februári na poslednú chvíľu zrušil koncert v Bratislave, z nej vydal už aj druhý singel s názvom Champagne Life.


Ne-Yo - Champagne Life

Z päťky na dvojku sa v rebríčku posunul hit Club Can’t Handle Me od Flo Ridu a Davida Guettu. Je to prvý singel z pripravovaného tretieho štúdiového albumu amerického rapera Flo Ridu s názvom The Only One. Z dvojky na trojku klesla tanečná skladba We No Speak Americano, pod ktorou je podpísaná austrálska formácia Yolanda Be Cool a producent DCUP. Rovnako ako v predchádzajúcom vydaní je na štvrtom mieste americký No. 1 hit Love The Way You Lie od rapera Eminema a speváčky Rihanny. Prvú päťku uzatvára minulotýždňová jednotka - britsko-írsky boyband The Wanted s úplne prvou skladbou ich kariéry s názvom All Time Low.

Top 10 britského rebríčka albumov (1. augusta 2010 - 7. augusta 2010):

1. Arcade Fire - The Suburbs
2. Eminem - Recovery
3. Plan B - The Defamation Of Strickland Banks
4. Eliza Doolittle - Eliza Doolittle
5. Tom Jones - Praise & Blame
6. Lady Gaga - The Fame / The Fame Monster
7. Michael Bublé - Crazy Love
8. Paolo Nutini - Sunny Side Up
9. Mumford & Sons - Sigh No More
10. Jason DeRülo - Jason DeRülo

Top 10 britského rebríčka singlov (1. augusta 2010 - 7. augusta 2010):

1. Ne-Yo - Beautiful Monster
2. Flo Rida featuring David Guetta - Club Can’t Handle Me
3. Yolanda Be Cool - We No Speak Americano
4. Eminem featuring Rihanna - Love The Way You Lie
5. The Wanted - All Time Low
6. Travie McCoy featuring Bruno Mars - Billionaire
7. B.o.B. featuring Hayley Williams - Airplanes
8. Eliza Doolittle - Pack Up
9. Swedish House Mafia featuring Pharrell Williams - One (Your Name)
10. Katy Perry featuring Snoop Dogg - California Gurls

Informácia pochádza z webovej stránky Theofficialcharts.com.

--
Foto: Arcadefire.com (1), Yearofthegentleman.com (2)

Súvisiaci interpreti: Arcade Fire, Ne-Yo