Milovníci umenia majú možnosť už v sobotu navštíviť netradičné hudobno-literárne turné mladej muzikantskej dvojice Robert Pospiš a Martin Sillay a začínajúcej spisovateľky Diany Mašlejovej s názvom Hudba a Slová 2010.

Prvé vystúpenie, v rámci ktorého umelci predstavia album Príchody odchodov (2010) a knihu Aj o vetre, sa uskutoční v Martine, šnúra predstavení bude pokračovať v Liptovskom Hrádku (2.10.), Brezne (7.10.), Moravskom Svätom Jure (16.10.), Prahe (23.10), posledné predstavenie odprezentujú 6. novembra v Bratislave.

Hudobníci, ktorí v minulosti pôsobili v kapele Peoples, nahrali debut Príchody odchodov s posolstvom o rovnováhe života. Autorom textov je Robert Pospiš, ktorý aktuálne študuje posledný ročník na magisterskom stupni v odbore žurnalistika na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Hlavnou témou poviedok mladej autorky, ktorá je v rovnakom ročníku, sú rozmanité situácie zo života, publikácia je obrazom každodenných okamihov a pestrosti ľudských pocitov.

Prehľad termínov turné Hudba a Slová 2010:

25. septembra - Martin - Bar Museum
2. októbra - Liptovský Hrádok - Čajovňa za siedmimi horami
7. októbra - Brezno - Bombura
16. októbra - Moravský Svätý Ján - My caffé
23. októbra - Praha - Krásný Ztráty
6. novembra - Bratislava - Kafe Scherz

Agentúru SITA informoval spevák Robert Pospiš.

--
Zdroj: SITA
Foto: Prichodyodchodov.sk

Súvisiaci interpreti: Robert Pospiš/Martin Sillay