Frontman americkej rockovej skupiny My Chemical Romance Gerard Way priznal, že skupina mala problémy s nahrávaním nového albumu Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys, ktorý sa chystajú uviesť na trh v novembri. Dôvodom bol paradoxne úspech ich predchádzajúcej nahrávky The Black Parade z roku 2006, na ktorý je podľa nich ťažko nadviazať. K nepríjemnej atmosfére prispel aj fakt, že kapelu začiatkom roka opustil bubeník Bob Bryar.

"Bolo to veľmi zlé. Vibrácie boli dosť negatívne," uviedol spevák kapely. Po ťažšom období sa už Američania dostali do formy. "Elán je späť, trocha trvalo zistiť, kto a čo sme a prebrať sa," povedal Way. Impulzom bolo nahranie skladby Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na), ktorá je zároveň prvým singlom a oficiálne vyjde 28. septembra.

"Bolo to, akoby sme začali žiť odznova," komentoval muzikant. Producentom nahrávky je Američan Rob Cavallo, ktorý je známy aj pre jeho spoluprácu s Green Day a s ktorým sa už štvorica stretla pri nahrávaní The Black Parade (2006).

My Chemical Romance sa sformovali v roku 2001 v americkom štáte New Jersey. Na svojom konte má skupina tri štúdiové albumy, a to I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love (2002), Three Cheers for Sweet Revenge (2004) a The Black Parade (2006), špeciálna limitovaná edícia ostatnej nahrávky im vyniesla aj nomináciu na prestížne ocenenie Grammy.

--
Zdroj: SITA
Foto: Mychemicalromance.com

Súvisiaci interpreti: My Chemical Romance