Anglický hudobník Phil Collins ovládol s novou štúdiovou nahrávkou Going Back (2010) britský rebríček albumov. Držiteľovi prestížnych cien Grammy, Zlatý Glóbus a Oscar sa to ako sólistovi podarilo po šiesty raz v kariére, z toho piatykrát so štúdiovou nahrávkou. Ďalších šesť prvenstiev v UK Charte dosiahol ako člen skupiny Genesis.

Päťdesiatdeväťročný Collins sa na albume Going Back zameral na skladby zo 60. rokov minulého storočia, väčšinou z dielne vydavateľstva Motown. Prvým singlom je pieseň (Love Is Like a) Heat Wave.

Na druhé miesto v rebríčku klesli minulotýždňoví víťazi - írska pop-rocková skupina The Script s druhou štúdiovou nahrávkou Science & Faith (2010).

Na trojke štartuje waleská formácia Manic Street Preachers s najnovším počinom Postcards from a Young Man (2010). Je to už ich tretí album za posledné štyri roky. Z päťky na štvorku sa posunul spevák Brandon Flowers so sólovkou Flamingo (2010). Na piatej pozícii je nahrávka Band Of Joy (2010), pod ktorou je podpísaný bývalý člen Led Zeppelin Robert Plant a pätica ďalších muzikantov.

Do Top 10 sa dostala ešte jedna novinka - album Hands All Over od americkej kapely Maroon 5 je na šiestom mieste. V druhej desiatke rebríčka majú svoje čerstvé albumy aj ďalší štyria interpreti - Seal, Black Country Communion, Santana a Taio Cruz.


Phil Collins - (Love Is Like a) Heat Wave (Martha & The Vandellas cover)

Singlový UK chart ovládol spevák Bruno Mars, ktorý si tak po úspechu v americkom singlovom rebríčku Billboard Hot 100 pripísal prvenstvo aj v Británii. Skladba Just The Way You Are sa bude nachádzať na jeho prvom štúdiovom albume Doo-Wops & Hooligans, ktorý oficiálne vyjde 5. októbra. Na druhej priečke v rebríčku je rovnako ako v predchádzajúcom vydaní domáci spevák Taio Cruz s hitom Dynamite. Nič sa nezmenilo ani na trojke, kde je opäť americká speváčka Katy Perry s aktuálnym hitom Teenage Dream a ani na štvorke, ktorá patrí írskej formácii The Script a ich singlu For The First Time.

Z jednotky až na päťku klesla britská speváčka Alexandra Burke so skladbou Start Without You, ktorá bola na čele dva týždne. Pieseň sa koncom novembra objaví na reedícii jej debutového albumu Overcome, ktorý pôvodne vyšiel v októbri minulého roka. Z noviniek sa do Top 10 dostali ešte dve skladby. Na sedmičke štartuje projekt Emma's Imagination speváčky Emmy Gillespie s piesňou Focus. Na desiatej priečke je nová skladba I'm In Love (I Wanna Do It) od talianskeho dídžeja Alexa Gaudina.

Top 10 britského rebríčka albumov (19. septembra 2010 - 25. septembra 2010):

1. Phil Collins - Going Back
2. The Script - Science & Faith
3. Manic Street Preachers - Postcards From a Young Man
4. Brandon Flowers - Flamingo
5. Robert Plant - Band Of Joy
6. Maroon 5 - Hands All Over
7. Linkin Park - A Thousand Suns
8. Katy Perry - Teenage Dream
9. Mumford a Sons - Sigh No More
10. The xx - xx

Top 10 britského rebríčka singlov (19. septembra 2010 - 25. septembra 2010):

1. Bruno Mars - Just The Way You Are
2. Taio Cruz - Dynamite
3. Katy Perry - Teenage Dream
4. The Script - For The First Time
5. Alexandra Burke - Start Without You
6. Eminem featuring Rihanna - Love The Way You Lie
7. Emma's Imagination - Focus
8. Katy B - Katy On A Mission
9. Shontelle - Impossible
10. Alex Gaudino - I'm In Love (I Wanna Do It)

Informáciu zverejnila webová stránka Theofficialcharts.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Philcollins.co.uk

Súvisiaci interpreti: Phil Collins