Fínska speváčka Tarja Turunen, známa z pôsobenia v skupine Nightwish, sa koncom roka opäť ukáže na Slovensku. Tridsaťtriročná sopranistka sa 17. decembra predstaví v Nitre a o deň neskôr vystúpi v Martine. Na oboch koncertoch bude promovať svoj nový štúdiový album What Lies Beneath (2010), ktorý vyšiel na celom svete v septembri.

Speváčka už z neho stihla vydať tri single - I Feel Immortal, Falling Awake a Until My Last Breath. Okrem týchto kúskov ponúkne aj skladby z predchádzajúcich dvoch albumov Henkäys Ikuisuudesta (2006) a My Winter Storm (2007) a tiež piesne od Nightwish.

Tarja Turunen sa na Slovensku naposledy predstavila v auguste, keď bola jednou z hviezd festivalu Rock pod kameňom na Sninských rybníkoch. V lete sa ukázala aj v Českej republike a to na tradičnom podujatí Masters of Rock.


Tarja Turunen - I Feel Immortal (z albumu What Lies Beneath, 2010)

Aparát, ktorý bude na koncertoch Tarje Turunen v Nitre a v Martine niesť svetlá a zvuk, bude uložený v piatich kamiónoch a množstvom je porovnateľný s technikou pre skupinu Scorpions. Šírka celej vonkajšej rampy bude 25 metrov a pódium bude disponovať minimálne 60 otočnými svetelnými hlavami.

Predskokanom na jej slovenských koncertoch budú nemeckí melodickí metalisti Freedom Call. Najlacnejšie vstupenky stoja v predpredaji 16 eur.


Tarja Turunen - Falling Awake (z albumu What Lies Beneath, 2010)

Agentúru SITA informoval Ján Poliak z koncertnej agentúry EPG Rock On!

--
Zdroj: SITA
Foto: Paul Harries - Tarja-whatliesbeneath.com

Súvisiaci interpreti: Tarja Turunen