V druhej polovici októbra štartuje svoje jesenné turné skupina Polemic. Čaká ju desať veľkých koncertov na Slovensku a sedem v Čechách, všetky odohrá spolu so spriatelenou českou formáciou Divokej Bill.

Polemic má za sebou leto tradične plné festivalových vystúpení, no fanúšikovia budú mať možnosť vidieť populárnu ska skupinu aj na jeseň. Tentoraz v rámci série koncertov nadväzujúcich na aktuálny album Polemicu Horúce časy. Ten vyšiel v máji 2010 a obsahuje známe hity Viera, Horúce časy aj Svetlá mesta. Všetky zaznejú aj v rámci Sony Ericsson Tour 2010.

"Hlavne na Slovensku budeme hrať program, do ktorého sa vmestí takmer celá nová veľká platňa. Návštevníci koncertov však nebudú ukrátení ani o naše stariny. Nemôžeme si dovoliť nezahrať ich," vysvetľuje spevák Polemicu Braňo "Bejzo" Bajza. "V českej časti turné bude náš koncert o niečo kratší, ale predstavíme v ňom aj nové pesničky," dodal.

Ako hosť pocestuje s Polemicom na turné jedna z najpopulárnejších českých skupín Divokej Bill. V Čechách to bude naopak – hosťom Divokého Billa bude skupina Polemic. Keďže obe formácie sú mimoriadne početné (majú každá deväť, resp. desať členov), výber lokalít, kde budú hrať, nebol vôbec jednoduchý. "Vytipovali sme miesta, kde sú veľké pódiá. Navyše často v regiónoch kde sme ešte ani nehrali. Obidve skupiny sú pripravené spraviť poriadnu šou, takže to určite bude veselé a pestré," prezradil Bejzo.

Turné začína 22. októbra v Červeníku, slovenská časť sa končí 13. novembra v Hruštíne. Nie je dokonca vylúčené, že na nitrianskom koncerte 3. novembra sa k obom skupinám pridá aj Kuko, spevák z kapely Horkýže Slíže. S Polemicom totiž naspieval spoločnú skladbu Dobshinsky a s Divokým Billom Já žeru kvítí z albumu Horkýže Slíže Ukáž tú svoju ZOO (2007). "Ak bude mať v ten deň voľno, mohlo by sa toto unikátne spojenie podariť," dodáva spevák Polemicu.

Termíny Sony Ericsson Tour 2010:

22. 10. - Červeník, Dom kultúry, Rocková jeseň
23. 10. - Šaľa, Metro club
27. 10. - Bratislava, Klub LOFT
3. 11. - Nitra, Nová Pekáreň
4. 11. - Košice, Collosseum
5. 11. - Poprad, Rock Fabric club
6. 11. - Prievidza, Element Music Club
10. 11. Banská Bystrica, Ministry of Fun
12. 11. Trenčín, Piano club
13. 11. Hruštín, Dom kultúry
--
3. 12. - Ústí nad Orlicí, Sloupnice
4. 12. - Pardubice, Heralec
10. 12. - Toužim, Sokolovna
11. 12. - Karlovy Vary, Nejdek
15. 12. - Pardubice, ABC klub
16. 12. - Brno, Semilaso
18. 12. - Kralupy nad Vltavou





Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, PR manažérka skupiny Polemic. Viac na www.polemic.sk.

Súvisiaci interpreti: Polemic