V bratislavskom Nu Spirit Clube už tento piatok 8. októbra vystúpi britská formácia Stereo MCs so svojím dídžejským setom. V slovenskej metropole sa predstavia na afterpárty festivalu NouveauNu, ktorý 7. októbra privíta napríklad experimentálne popové duo Grasscut alebo speváčku Nadeah.

Okrem DJov zo Stereo MCs na afterpárty zahrá i rakúsky funky-breakový producent Ed Royal a domáca dvojica Junior a C.O.D.E. Vstupenky sa predávajú v sieti Ticketportal za 15 eur.

Stereo MCs pôsobia na svetovej scéne už 25 rokov. Hrajú svojský mix elektronickej hudby, funku, trip-hopu a hip-hopu. Ich debutová nahrávka 33-45-78 z roku 1989 spravila rázny prelom v hudobnom svete. O rok nasledovala druhá štúdiovka Supernatural (1990).

V roku 1992 vydali Stereo MCs fenomenálny album Connected, za ktorý získali BRIT Award za najlepší album a zároveň cenu pre najlepšiu skupinu. Odborníci ich ocenili za dômyselný mix tanečnej elektroniky s acid-jazzom, funkom a rapom. Po veľkom úspechu si dali oficiálne pauzu na deväť rokov, vrátili sa s albumom Deep Down And Dirty (2001). Zatiaľ posledná štúdiová nahrávka Double Bubble im vyšla v júli 2008. Stereo MCs sa v Bratislave predstavili vlani v novembri zadarmo na podujatí T- Mobile Music City v Inchebe.

Agentúru SITA informoval za organizátorov Marek Babušiak.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/stereomcsofficial

Súvisiaci interpreti: Stereo MCs