Nový album zosnulého hudobníka Michaela Jacksona s doposiaľ nezverejnenými piesňami vyjde 14. decembra. Informovalo o tom jeho vydavateľstvo Sony Music. Nahrávka ponesie jednoduchý názov Michael a jednou zo skladieb bude pieseň Breaking News. Tá sa nahrávala v New Jersey v roku 2007 a od budúceho pondelka bude týždeň k dispozícii na webovej stránke www.michaeljackson.com.

Ostatné skladby spevák nahral v štúdiách v Las Vegas a Los Angeles. Tesne pred smrťou Jackson údajne spolupracoval so súčasnými hudobníkmi, ako Akon či RedOne.

Na obale albumu sa objaví olejomaľba Kadira Nelsona, predstavujúca spevákov život a kariéru. Maľba zobrazuje dvoch nahých anjelov, ktorí dávajú Jacksonovi na hlavu korunu.

"Michael má oblečené zlaté brnenie. Ruku si drží na srdci a pozerá priamo na divákov, čo je symbolom jeho veľkého srdca a úzkeho kontaktu s publikom. Na pleci mu sedí motýľ, ktorý predstavuje jeho premenu na speváka a zabávača," vyhlásil Nelson. Hovorkyňa vydavateľstva odmietla podať ďalšie informácie o projekte. Doposiaľ nie je známe, koľko skladieb bude album obsahovať či koľko práce si vyžiadala.

--
Zdroj: SITA
Foto: Michaeljackson.com

Súvisiaci interpreti: Akon, Michael Jackson