Skupina Komajota, ktorá nedávno vydala nový album Kolobeh, trávi záver roka na pódiách. Prvý z piatich koncertov miniturné sa konal už včera v Košiciach a kapela svojich fanúšikov prekvapila, keď namiesto koncertného klaviristu Daniela Špinera vystúpil gitarista Paľo Vozár. Novinky i známe staršie piesne tak dostali úplne nový, pre Komajotu neobvyklý nádych.

Klavirista Dano Špiner je koncertným členom komajoty už takmer dva roky, momentálne je však momentálne na turné s Katkou Koščovou. Prešovské trio sa preto rozhodlo obsadiť do koncertnej zostavy gitaristu Paľa Vozára zo skupiny Sunlips. "Škoda, že Dano nemôže. Paľo však dokázal v našich skladbách doslova zázraky. Tým, že v nich teraz znie skreslená gitara, sú aranže trocha tvrdšie. Celkový zvuk skladieb je bohatší a hlavne iný," vysvetľuje líder Martin Husovský.

Komajota plánuje veľké koncertné turné k albumu Kolobeh odohrať na jar budúceho roka, no túžba predstaviť priaznivcom nové piesne naživo ich na pódiá "vyhnala" už teraz. "Nechceli sme čakať do jari. Bol to spontánny nápad a chuť ísť si zahrať nové skladby do klubov a stretnúť sa s našimi fanúšikmi," priznal bubeník skupiny Stano Čorej.

Kapela nacvičila v gitarových aranžmánoch asi dvadsať skladieb. Okrem noviniek na koncertoch miniturné odznejú aj skladby z prvých dvoch albumov, vrátane všetkých singlov. Najbližšie koncerty Komajoty sa konajú už dnes a zajtra v Prešove a v Humennom. Budúci víkend si ich v tejto netradičnej gitarovej polohe budú môcť vychutnať aj fanúšikovia v Prievidzi a Žiline.

Zostávajúce termíny Kolobeh miniTour 2010:

3. 12. - Prešov, Jazz Wine Pub
4. 12. - Humenné, Nostalgia Music Pub
10. 12. - Prievidza, Diwadlo
11. 12. - Žilina, Smerr Pub

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček.

--
Foto: archív kapely

Súvisiaci interpreti: Komajota