Americká hard-rocková formácia Velvet Revolver pokračuje v hľadaní speváka, ktorý v zostave nahradí Scotta Weilanda. Na sociálnej sieti Twitter o tom informoval 45-ročný gitarista kapely Slash. Na konkurzoch sa okrem neho zúčastňujú aj ďalší členovia formácie - basgitarista Duff McKagan a bubeník Matt Sorum.

Velvet Revolver sú bez speváka od roku 2008, kedy Scott Weiland kapelu opustil, aby sa mohol naplno venovať svojej pôvodnej skupine Stone Temple Pilots.

"Počúvali sme mnoho spevákov, ale zatiaľ to nebol nikto, kto bude tým pravým," povedal ešte v roku 2008 Slash. Naposledy sa v tejto súvislosti špekulovalo o angažovaní Mylesa Kennedyho z Alter Bridge. Ten so Slashom absolvoval turné na podporu gitaristovho sólového albumu.

Velvet Revolver hľadali speváka už v roku 2002, hneď po sformovaní kapely, ktorú založili traja bývalí členovia kapely Guns N' Roses - Slash, McKagan a Sorum. Po dvoch rokov napokon vybrali Weilanda, ktorý s nimi nahral oba albumy Contraband (2004)a Libertad (2007).

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

Súvisiaci interpreti: Velvet Revolver