Do Rock'n'rollovej siene slávy uvedú v roku 2011 Alicea Coopera, Neila Diamonda, Dr. Johna, Darlene Love a Toma Waitsa. V utorok o tom informovala webová stránka billboard.com. Vybralo ich 500 členov Nadácie Rock'n'rollovej siene slávy. Všetci piati interpreti budú do exkluzívneho klubu slávnostne uvedení 14. marca v newyorskom Waldorf Astoria Hoteli.

Predstavitelia Rock'n'rollovej siene slávy vybrali výslednú päticu z 15 nominovaných. Na uvedenie do siene slávy si budú musieť minimálne rok počkať tohtoroční neúspešní kandidáti Bon Jovi, Donovan, LL Cool J, Donna Summer, Beastie Boys, J. Geils Band, Chuck Willis, Chic, Laura Nyro a Joe Tex. Stále platí, že do siene slávy môže byť nominovaný iba interpret, ktorého prvý singel alebo album vyšiel pred viac ako 25 rokmi.

V súčasnosti je v tomto elitnom klube 92 skupín a 196 sólových hudobníkov, spevákov a speváčok. Niektorí interpreti sú v sieni slávy zapísaní aj viackrát ako členovia rôznych formácií. Rekordmanom je v tomto smere Eric Clapton, ktorý je tam trikrát - ako sólový umelec, člen skupiny The Yardbirds a kapely Cream. Vlani do Rock'n'rollovej siene slávy uviedli kapely ABBA, Genesis, The Stooges, The Hollies a tiež ska a reggae speváka Jimmyho Cliffa.

--
Zdroj: SITA
Foto: Juraj Cagáň - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Alice Cooper, Dr. John, Neil Diamond, Tom Waits