Spoločnosť Discovery Networks International "na neurčito" odložila vysielanie kontroverzného špeciálu o pitve Michaela Jacksona. Ako na svojej webovej stránke informuje magazín Hollywood Reporter, pod petíciu proti tejto relácii sa v uplynulých dňoch podpísalo deväťtisíc fanúšikov a fanúšičiek zosnulého Kráľa popu.

Televízny špeciál mal byť dokumentárnou rekonštrukciou pitvy Michaela Jacksona. "S ohľadom na budúcotýždňový začiatok súdneho procesu a žiadosť správcov pozostalosti Michaela Jacksona, sme plánované vysielanie medicínskeho dokumentárneho filmu o oficiálnej pitve Michaela Jacksona odložili na neurčito," uviedla televízna sieť v oficiálnom stanovisku.

Jeden z najpopulárnejších hudobníkov všetkých čias, legendárny Michael Jackson, zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles vo veku 50 rokov po zlyhaní srdca. Prvotnou príčinou úmrtia Kráľa popu bola "akútna intoxikácia" anestetikami, no významne prispel aj účinok sedatív. Jeho úmrtie vyšetrovatelia klasifikovali ako neúmyselné zabitie, z ktorého obvinili osobného lekára speváka Conrada Murraya. Predbežné pojednávanie, ktoré by malo určiť, či proti nemu existuje dostatok dôkazov, je naplánované na 4. januára. Dokument mali v Európe a vo Veľkej Británii vysielať 13. januára.

Informácie zverejnili webové stránky Hollywoodreporter.com a Bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Michaeljackson.com

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson