V utorok 4. januára skonal vo veku 63 rokov škótsky spevák a skladateľ Gerry Rafferty, autor hitu Baker Street z roku 1978. Hudobník zomrel doma v Dorsete po dlhotrvajúcich zdravotných problémoch, ktoré boli dôsledkom nadmerného požívania alkoholu. Rafferty bol v kritickom stave od novembra, keď mu zlyhala pečeň. Pre médiá to potvrdil jeho agent Paul Charles.

Gerald "Gerry" Rafferty sa narodil 16. apríla 1947 v Paisley. V 60. rokoch minulého storočia sa živil ako pouličný umelec v londýnskom metre. V roku 1965 založil kapelu The Humblebums, ktorá však nebola príliš úspešná. Raffertymu sa podarilo preraziť až sólovým hitom Can I Have My Money Back z rovnomenného albumu z roku 1972. V tom istom roku založil s Joeom Eganom duo Stealer’s Wheel, ktoré sa stalo známym predovšetkým vďaka skladbe Stuck in the Middle With You zo soundtracku k filmu Reservoir Dogs.

Rafferty má celkovo na svojom konte deväť sólových štúdioviek a po tri albumy s The Humblebums a Stealer’s Wheel. Hudobník bol od augusta 2008 až do februára 2009 nezvestný, neskôr vyšlo najavo, že žil v Toskánsku.


Gerry Rafferty - Baker Street


Stealer's Wheel - Stuck in the Middle With Yoy

Informácie pochádzajú z agentúry AP a webstránky bbc.co.uk/news.

--
Zdroj: SITA
Foto: Eddie Mallin

Súvisiaci interpreti: Gerry Rafferty