Slovenské koncerty fínskej speváčky Tarje Turunen, ktorá je známa z pôsobenia v skupine Nightwish, sú definitívne zrušené. Dnes o tom informovala webová stránka Ticketportal.sk. Tridsaťtriročná sopranistka mala 17. decembra vystúpiť v Športovej hale Olympia v Nitre a v sobotu 18. decembra v ružomberskej Športovej hale Koniareň.

Ako dôvod neuskutočnenia koncertov v decembrových termínoch koncertná agentúra EPG Rock On! uviedla technické príčiny. "V Nitre bol problém s výškou rampy, nezmestila sa do haly. V Ružomberku sme koncert museli taktiež preložiť, lebo odohrať jeden koncert teraz a druhý neskôr nepripadá do úvahy," povedal v rozhovore pre agentúru SITA zástupca spoločnosti EPG Rock On! Ján Poliak. Okrem Turunen na koncertoch mala vystúpiť aj nemecká power metalová kapela Freedom Call a francúzske formácie Benighted Soul a Kells.

Koncerty organizátor v decembri presunul na neurčito, no zmluvu o náhradnom termíne sa mu nepodarilo uzavrieť. Všetky reklamácie spolu so žiadosťami o vrátenie ceny vstupného si majitelia vstupeniek môžu uplatniť priamo u organizátora koncertu, ako spoločnosti zodpovednej za organizáciu koncertu a disponovanie s finančnými prostriedkami získanými z predaja vstupeniek. Organizátor uviedol, že peniaze za lístky bude vyplácať priebežne.

--
Zdroj: SITA
Foto: Paul Harries - Tarja-whatliesbeneath.com

Súvisiaci interpreti: Tarja Turunen