Slovenská skupina Bruno Benetton Free Band (BBFB) predstavila svoj prvý videoklip, ktorý vznikol ku skladbe You're My Mate. O jeho scenár a produkciu sa postaral Adam Šišulák, ktorý v minulosti produkoval videoklipy pre interpretov ako Zé Dos Frangos alebo GLGN. Pozrite si klip na Hudba.sk.

V súčasnosti sedemčlenná kapela chystá videoklipy aj k ďalším skladbám z debutového štúdiového albumu The Phenomenons of Pop (2010). Ide o piesne Dievča, For Sure, Clothed In a Roots and Fire alebo Vykám. Pri tvorbe klipov by kapela chcela spolupracovať predovšetkým s mladými scenáristami a kameramanmi.

BBFB svoju debutovú nahrávku najbližšie predstavia na koncerte v bratislavskom Klube za zrkadlom a to vo štvrtok 24. februára. Na pravej strane Dunaja okrem nich zahrajú aj kapely Žena z lesoparku a Hugo Čáves Orchestra. Koncom marca sa BBFB ukáže naživo v Štúdiu 5 budovy Slovenského rozhlasu v relácii Pohoda_FM Live.


Bruno Benetton Free Band - You're My Mate

Kapela Bruno Benetton Free Band vznikla v roku 2008 v Bratislave. Jej zakladateľom bol gitarista Mustafa, ktorý po spojení sa s Krížom začal pracovať na spoločnej tvorbe po stránke aranžérskej i textovej a dodnes kapelu produkuje. Dva roky po vzniku projektu sa jeho členom stal Tomáš Palonder, ktorý nedávno obnovil formáciu Love 4 Money. BBFB majú sedem členov. Okrem speváka Palondera a gitaristu Mustafu sú to spomenutý Krížo (piano, vokály), ďalej Michal Uličný (bicie nástroje), Michal Danielis (klávesy a moduly), Juraj Varga (basgitara, vokály) a Marek Hradský (sólová gitara).

Prvým singlom z ich debutovej nahrávky The Phenomenons of Pop, ktorá vyšla 10. novembra, je práve pieseň You Are My Mate. Tá sa dostala aj na slovenskú kompiláciu Music City Vol. 1. Album hudobníci pokrstili 26. januára v bratislavskom Nu Spirit Clube. Nahrávku uviedla do života DJ Biba a jej manžel Kamil Grebeň, ktorý je známy ako basgitarista kapely Vidiek a tiež líder a spevák formácie Hugo d Gen. V súčasnosti už skupina intenzívne pracuje na druhom štúdiovom albume.

--
Zdroj: SITA
Foto: Martin Deko - Myspace.com/brunobenettonfreeband

Súvisiaci interpreti: Bruno Benetton Free Band