Slovenská skupina Billy Barman sa 2. apríla predstaví ako predkapela na koncerte nórskej alternatívnej formácie Kaizers Orchestra vo Viedni. Koncert sa uskutoční v známom kultúrnom priestore Gasometer, kde tento rok vystúpia aj Skunk Anansie, Maroon 5, Slayer a Megadeth, White Lies alebo OneRepublic. Vstupenky na vystúpenie Billy Barman a Kaizers Orchestra sa predávajú v sieti Eventim a internetovom obchode TicketOne za 27,10 eura.

Nóri Kaizers Orchestra majú na konte šesť štúdiových albumov. Zatiaľ posledný s názvom Violeta Violeta Vol. 1 vyšiel 31. januára. Šesťčlenná formácia z mestečka Bryne je okrem iného zaujímavá aj tým, že jej členovia si svoje priezviská po vstupe do kapely zmenili na Kaizer po vzore legendárnej punk-rockovej skupiny Ramones.

Billy Barman vydali v jeseni prvú štúdiovú nahrávku s názvom Noční jazdci (2010). Skupina ho pokrstila 1. decembra na jednej z posledných akcií v bratislavskom Parku kultúry a oddychu (PKO) - Beánii architektov. Album obsahuje skladby ako Na laze Oremovom, Introvert alebo Cigánska, ku ktorej nedávno predstavili videoklip.


Billy Barman - Cigánska

Formáciu Billy Barman, ktorá na scéne pôsobí od roku 2008, tvorí spevák skupiny Vetroplach Jozef Vrábel, Juraj Podmanický z formácie Cliché, niekdajší bubeník Le Payaco Peter Heriban, klávesák Jakub Tvrdík a basgitarista Juraj Labaj. Začiatkom roka 2010 získala kapela dve Radio_Head Awards - v kategóriách Objav roka a Najlepšia koncertná kapela / interpret. Tento rok sú v rámci týchto hudobných cien nominovaní v troch kategóriách - Album roka (Noční jazdci), Singel roka (Na laze Oremovom) a Najlepšia koncertná kapela / interpret.


Kaizers Orchestra - Knekker Deg Til Sist

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Billy Barman