Česká hudobná skupina Divokej Bill vydá začiatkom marca výberovku najväčších hitov, na ktorej sa čiastočne podieľali aj fanúšikovia. Tí totiž hlasovali o tom, ktoré piesne by sa na kompilácii mali objaviť. Album, na ktorom kapela zrekapituluje svojich ostatných desať rokov na scéne, predznamená videoklip Unisono v réžii bratskej dvojice Jana a Vítězslava Otrubovcov.

"V posledných klipoch Divokého Billa prakticky vôbec neúčinkovali členovia skupiny. Dokonca ani v klipe Váha muší, ktorý vznikol v našej produkcii už v roku 2007. Preto sme sa tentoraz rozhodli pre úplne opačné poňatie," uviedol Jan Otruba. "Skúšobňa Divokého Billa sa premenila na ateliér, v ktorom sa pred kamerou postupne vystriedala nielen skupina, ale tiež rodinní príslušníci, priatelia a spolupracovníci kapely. Celkovo 111 účinkujúcich s vekovým rozmedzím viac ako 80 rokov robí z klipu Unisono unikátnu sondu do 'Billáckeho' zázemia," dodal Vítězslav Otruba.

Skupina Divokej Bill má na svojom konte päť štúdiových nahrávok. Debutový album s názvom Propustka do pekel vyšiel v roku 2000, zatiaľ posledná štúdiovka Mlsná v roku 2009. Medzi ich najznámejšie piesne patria skladby Pocit, Malování, Kotle, Čmelák, Lásko, Znamení, Síť, Rozárce alebo Plakala. Formácia pochádzajúca z mesta Úvaly v roku 2006 zvíťazila medzi skupinami v ankete Český slavík.

Informáciu zverejnila webová stránka ireport.cz.

--
Zdroj: SITA
Foto: Venda Šebek - Divokejbill.cz

Súvisiaci interpreti: Divokej Bill