XIX. ročník medzinárodného festivalu bluesovej a rhythm & bluesovej hudby Livin' Blues privíta niekoľko umelcov, ktorí sa ako i po ostatné roky predstavia na dvoch súbežne fungujúcich scénach. Na menšej, akustickej scéne, sa predstaví jazz-bluesové trio S.R.O., spevák, gitarista a skladateľ Pavel Sojka, ako aj ich nevšedné zoskupenie Sojka a Jašter u Doktora band. Premietať sa budú aj ukážky z festivalu Rača blues z roku 1989.

Hlavnú scénu otvorí znovuobnovený blues rockový Grapefruit Death. Objav roka, formácia Bluesraiders so speváčkou Jankou Fujakovou, zas predstavia svoj pestrý blues funkový repertoár. Duo Aka Kava a Erich 'Boboš' Procházka sa zamerajú najmä na pôvodné, akustické blues z delty Mississippi.

Ďalšie zoskupenie zo zahraničia a domácich muzikantov Petra Börnerová band ukrýva v sebe vynikajúcu českú speváčku a trio slovenských muzikantov na čele s gitaristom Milošom Železňákom. Zrejme najdlhšie pôsobiaci bluesový súbor na Slovensku, blues-funkový Bluesweiser Jura Turteva, vystúpi pred americkou speváčkou Karen Carroll a jej nemenej známou skupinou Mississippi Grave Diggers zloženou z niekoľkých maďarských muzikantov a slovenkého gitaristu Janka Pásztora.


Karen Carroll & Mississippi Grave Diggers live in Budapest

Festival Livin' Blues, ktorý sa uskutoční 19. marca 2011 v DK Lúky, sľubuje pestrú žánrovú zmes rôznych štýlov a prístupov k blues i v roku 2011. Súčasťou festivalu je pritom aj výstava karikatúr Mariána Bachratého. Vstupenky možno v predpredaji zakúpiť za cenu 9,50 €, na mieste budú stáť 12 €.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Matúš Kaža, tlačový pracovník Kultúrnych zariadení Petržalky.