Nové CD medzinárodného projektu Davida Kollara s názvom Equation of Time vyšlo 23. februára vo vydavateľstve Hevhetia. Prešovský gitarista a skladateľ filmovej hudby nahral svoj štvrtý štúdiový album s hudobníkmi svetového formátu Adamom Markom a Gergom Baranyim z Budapešti.

Na novinke pod názvom David Kollar Project ponúka hudobník 10 skladieb, z ktorých každá má niečo spoločné s časovou rovnicou (Equation of Time). Počas prvého dňa vydania si ochutnávky na oficiálnej stránke www.davidkollar.sk vypočulo viac než 600 fanúšikov. Novinka je na Kollarovom webe v predaji už aj v digitálnej forme.

David Kollar Project pravidelne koncertuje po celej Európe. Aktuálna trojčlenná zostava sa ešte pod názvom David Kollar International Project dala dokopy v roku 2009, v tom istom roku vyšiel live album a DVD One night in Budapest. Odvtedy odohrali vyše 100 úspešných koncertov v zahraničí vrátane prestížnych festivalov v Aténach, Londýne, Belehrade, Varšave, Krakove, Berlíne či Budapešti. Na niektorých podujatiach boli dokonca vyhlásení za najlepšieho účastníka ročníka. Hlavnou devízou projektu je žánrová pestrosť, energickosť a melodickosť, čoho dôkazom je aj nové CD.



David Kollar je okrem iného známy aj ako skladateľ filmovej hudby. Spolupracoval s režisérom Dmitrym Trakovskym z USA, Sergiom Sekickim z Belehradu. Momentálne pripravuje hudbu k prvému slovenskému 3D hororu Immortalitas a k filmu Comeback o návrate z najťažšej trestnej väznice z Ilavy v režii úspešného režiséra Mira Rema, ktorého film Arsy Versy získal viac ako 30 ocenení na svetových festivaloch. Kollarovo tretie CD Film soundtracks and Ideas (2010) malo veľmi dobré ohlasy u zahraničnej hudobnej kritiky.

David je taktiež zakladateľom umeleckej skupiny KOVEBO group zameranej na tvorbu filmov. Organizuje Bastion Film Festival v Prešove a Jazz Rock festival v Prešove. Taktiež napísal scenár a produkoval filmovú drámu Stretnutie v hlavnej úlohe s legendárnym Ivanom Palúchom.

Sólové projekty:

2005 - David Kollar Band, Free your minds
2006 - David Kollar Band, Way from east
2009 - David Kollar International Project, DVD - One night in Budapest
2010 - David Kollar, Film soundtracks and Ideas
2011 - David Kollar Project, Equation of time

Filmografia:

2009 - Witness
2009 - Labyrint osudu
2009 - Výročie
2010 - Herostratos
2010 - Vidíme vás
2010 - Rana z milosti
2011 - Immortalitas
2011 - Comeback
2001 - Stretnutie
2011 - Baltazár Banán - divadelné predstavenie

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol manažér David Kollar Projectu Jozef Kukura. Viac informácií nájdete na oficiálnom webe www.davidkollar.sk. Album Equation of Time je možné vypočuť a zakúpiť v digitálnej forme na stránke music.davidkollar.sk.

Súvisiaci interpreti: David Kollar