Britská formácia Faithless po aktuálnom európskom turné ukončí spoluprácu. Prostredníctvom oficiálnej webovej stránky Faithless.co.uk to oznámil spevák a raper Maxi Jazz. Po pätnástich rokoch a šiestich albumoch je podľa jeho slov čas "zavrieť knihu".

"Počas uplynulých rokov a na desiatkach tisíc míľ sme s vami prežili tie najneuveriteľnejšie, najimpozantnejšie a najdojemnejšie zážitky. Nikdy, ani na chvíľu, sme si nemysleli, že by tento radostný, osviežujúci a posilňujúci vzťah mohol trvať takto dlho," napísal 53-ročný Maxi Jazz s tým, že ľudia prirodzene dospievajú, menia sa a niektoré veci nechávajú za sebou.

"Vy ste nás nielen vzali so sebou, ale predstavili ste nás aj vašim deťom," pokračoval v poďakovaní fanúšikom rodák z Brixtonu.

Album The Dance Never Ends, ktorý vyšiel vlani v novembri, podľa jeho slov napísali a vydali pre fanúšikov ako poďakovanie, ale aj ako zbohom. S posledným turné sa preto snažili navštíviť čo najviac krajín, kde ich chceli ľudia vidieť a poďakovať im. "Ak by som venoval celý zvyšok svojho života tejto úlohe, nikdy by som vám nedokázal poďakovať dostatočne. Mám spomienky, ktoré mi pretrvajú aj v ďalšom živote," vyznal sa Maxi Jazz.

Faithless sa v rámci turné k spomínanému albumu predstavili aj na Slovensku. Koncom októbra 2010 vystúpili v Košiciach a v Bratislave. Pozrite náš si exkluzívny fotoreport z ich koncertu v metropole východu.

Skupina Faithless vznikla v roku 1995. Tvoria ju Maxi Jazz, Sister Bliss a brat speváčky Dido Rollo Armstrong. Počas svojej kariéry vydali šesť štúdiových a päť remixových albumov. Medzi ich najväčšie hity patria skladby God Is a DJ, Insomnia, We Come 1 alebo I Want More. Počas pôsobenia na scéne hrali na najväčších svetových festivaloch ako Glastonbury alebo V Festival. Na celom svete predali viac ako 12 miliónov nahrávok. Posledný koncert majú naplánovaný na 8. apríla v londýnskej O2 Academy Brixton.

Informácie pochádzajú z webových stránok Nme.com a Faithless.co.uk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Faithless