Britský hudobník a člen kapely Radiohead Thom Yorke v súčasnosti pracuje na spoločnom albume s americkým raperom MF Doomom. Ten uviedol, že jednotlivé skladby budú duetá, pričom s nahrávaním začali iba nedávno. Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

"Nahrávam teraz s Thomom Yorkeom. Pracujeme na spoločných skladbách, zatiaľ je to iba predbežná záležitosť, ale pravdepodobne z toho vznikne nakoniec album," uviedol 40-ročný MF Doom, vlastným menom Daniel Dumile. "Thom je v pohode, má veľa bláznivých nápadov," dodal raper na adresu 42-ročného hudobníka, ktorý v roku 2009 zremixoval jeho skladbu Gazzillion Ear.

Raper a producent MF Doom má na svojom konte zatiaľ šesť sólových albumov, z toho dva vydal pod pseudonymom Viktor Vaughn a jeden ako King Geedorah. Okrem toho nahral aj spoločné albumy s producentmi Madlibom pod spoločným názvom Madvillain a Danger Mouseom pod názvom Danger Doom. Taktiež je autorom viac než desiatich inštrumentálnych nahrávok.

Pre Thoma Yorkea však nepôjde o prvú tohtoročnú spoluprácu. Tento týždeň sa na internete objavili dve skladby, na ktorých s frontmanom Radiohead spolupracovala dvojica priekopníkov elektronickej hudby - Burial a Four Tet. Vinylový 12" singel s piesňami Mirror a Ego vyjde na značke Text Records, ktorú založil Kieran Hebden aka Four Tet.


Burial, Four Tet & Thom Yorke - Mirror (fanúšikovské video)


Burial, Four Tet & Thom Yorke - Ego (fanúšikovské video)

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Last.fm/music/Thom+Yorke

Súvisiaci interpreti: Thom Yorke