Americká speváčka Nicole Scherzinger dobyla britský singlový rebríček so skladbou Don't Hold Your Breath. Na čelo UK Chartu sa jej podarilo dostať vôbec po prvý raz v kariére. Pieseň je prvým singlom z jej debutového štúdiového albumu Killer Love, ktorý vyšiel v pondelok.

Bývalá líderka tanečno-speváckej formácie Pussycat Dolls mala svoj prvý album s názvom My Name Is Nicole vydať už v roku 2008, no tento projekt nakoniec nikdy nedokončila. Nahrávka Killer Love (2011) obsahuje dovedna 14 skladieb, medzi hosťami figuruje napríklad spevák Enrique Iglesias.

Minulotýždňová jednotka - singel Someone Like You od anglickej speváčky Adele, klesla na druhé miesto. Na trojke medzi singlami štartuje anglicko-írsky boyband Wanted s novou skladbou Gold Forever. Je to prvá ochutnávka z ich druhej štúdiovej nahrávky, ktorá zatiaľ nemá stanovený dátum vydania ani názov. Z dvojky na štvorku klesla speváčka Jessie J a raper B.o.B. so skladbou Price Tag. Prvú päťku uzatvára barbadoská speváčka Rihanna so singlom S&M.


Nicole Scherzinger - Don't Hold Your Breath

V britskom rebríčku albumov stále neohrozene kraľuje Adele s nahrávkou 21 (2011). V poradí druhý speváčkin album je na jednotke UK Chartu už ôsmy raz za sebou. Vo Veľkej Británii z tejto nahrávky predala viac ako jeden milión kópií a to najmä zásluhou dvojice singlov Rolling in the Deep a Someone Like You. Zároveň si ľudia na Britských ostrovoch zadovážili už 320-tisíc digitálnych kópií albumu, čo je nový rekord. Doteraz v Británii predala najviac digitálnych kópií z jednej štúdiovej nahrávky americká speváčka Lady Gaga. Adele na zdolanie jej rekordu stačilo osem týždňov. Dvadsaťdvaročná rodáčka z Tottenhamu je navyše aj na druhej priečke rebríčka a to s debutovou nahrávkou 19 (2008).

Rovnako ako v predchádzajúcom vydaní UK Chartu je na trojke speváčka Jessie J s debutovým albumom Who You Are (2011). Najúspešnejšia novinka minulého týždňa je na štvrtom mieste - ide o debutovú nahrávku What Did You Expect From The Vaccines (2011) od londýnskej indie-rockovej kapely The Vaccines. Štvorčlenná formácia z albumu vydala už niekoľko singlov, pričom najúspešnejším bol Post Break-Up Sex. The Vaccines sa v ankete BBC Sound of 2011 avizujúcej najväčšie hudobné objavy roka umiestnili na tretej priečke, keď sa pred nich dostala iba speváčka Jessie J a spevák James Blake.

Prvú päťku albumového rebríčka uzatvára ďalšia skupina, ktorej domovským mestom je Londýn, konkrétne The Overtones s debutovým albumom Good Ol' Fashioned Love (2010). Táto nahrávka vyšla už v novembri, no 13. marca ju uviedli na trh v reedícii. Z noviniek sa do Top 10 dostala ešte jedna nahrávka. Na desiatke štartuje album Heroes (2011) od speváka Michaela Balla.


The Vaccines - Post Break-Up Sex

Britský rebríček singlov (13. marca 2011 - 19. marca 2011):

1. Nicole Scherzinger - Don't Hold Your Breath
2. Adele - Someone Like You
3. Wanted - Gold Forever
4. Jessie J featuring B.o.B. - Price Tag
5. Rihanna - S&M
6. Wiz Khalifa - Black and Yellow
7. Lady Gaga - Born This Way
8. Adele - Rolling In The Deep
9. Dr. Dre, Eminem a Skylar Grey - I Need a Doctor
10. Parade - Louder

Britský rebríček albumov (13. marca 2011 - 19. marca 2011):

1. Adele - 21
2. Adele - 19
3. Jessie J - Who You Are
4. The Vaccines - What Did You Expect From The Vaccines
5. Overtones - Good Ol' Fashioned Love
6. Elbow - Build A Rocket Boys!
7. Rihanna - Loud
8. Bruno Mars - Doo Wops & Hooligans
9. Daniel O'Donnell - Moon Over Ireland
10. Michael Ball - Heroes

Informáciu zverejnila webová stránka Theofficialcharts.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Nicolescherzingermusic.com

Súvisiaci interpreti: Nicole Scherzinger