Skupina United Flavour vydala 15. marca svoj nový album Attitude a vyrazila na klubové turné. V rámci neho už tento víkend predstaví novinku aj slovenským fanúšikom. V piatok (25.3.) si ich energickú šou môžete vychutnať v bratislavskom MMC a o deň neskôr v Novej pekárni v Nitre.

Nahrávku Attitude, ktorá vychádza takmer štyri roky po úspešnom debute Unity (2007), kapela pokrstila v deň jej vydania vo vypredanom Paláci Akropolis v Prahe. Basgitarista a producent Djei o novom albume hovorí: "Attitude je veľmi dynamická platňa, máme tam tanečné tracky, reggae, soul i latino. V porovnaní s Unity sme zvolili trochu odlišný spôsob aranží a taktiež Carmen spieva niektoré pesničky inak, než sú poslucháči zvyknutí. Snažili sme sa hudobnú produkciu vylepšiť a zmodernizovať, ale základom zostáva naša Flavour."

"Veľmi si vážime hostí, ktorých sa nám podarilo na album pozvať. Mnohí z nich sú vo svojich krajinách známymi hviezdami," dodal Djei. Na album Attitude, ktorý vyšiel na značke SubPub Records, vybrali United Flavour až sedemnásť skladieb, ktoré nahrávali od júna do augusta 2010 v českých štúdiách ale aj v Rakúsku. Snahou kapely bolo preniesť na nahrávku čo najviac "flavours" (chutí, pozn. redakcie) z rôznych kútov sveta, čo sa im skutočne podarilo. Na albume totiž hosťuje takmer dvadsať umelcov z desiatich krajín. Patrí medzi nich spevák Konshens z Jamajky, ktorý doma pravidelne obsadzuje popredné miesta singlových hitparád, dancehallové trio Ward21 taktiež z Jamajky, dvojica Ras Kiko a Bratt zo španielskej skupiny Cañaman, Cheeba z poľského zoskupenia East West Rockers, česká raperka Lara303, speváci King Kalabash z Martiniku a Baron Black z Francúzska, senegalský spevák a tanečník Kaolack, jamajská vokalistka Adena Myrie a ďalší. Medzinárodná kooperácia prebehla aj v pri postprodukcii, keďže o mix albumu sa postaral zvukár a producent Derek Fevrier a mastering prebiehal v senegalskom štúdiu Real Master.

Aktuálne prebiehajúce Attitude Tour 2011 je najdlhším a najrozsiahlejším turné v histórii kapely. Skladby z nového albumu i staršie hity predstaví United Flavour divákom v 19 kluboch v Česku i na Slovensku a vybrané koncerty obohatia i zaujímaví hostia. Na Slovensku sa kapela objaví v Bratislave (25.3.), Nitre (26.3.), Senici (30.4.) a Košiciach (6.5.).

Zostávajúce termíny Attitude Tour 2011:

24. 3. - Brno, Metro Music Bar (feat. U-cee, Lara 303)
25. 3. - Bratislava, Majestic Music Club (feat. U-cee)
26. 3. - Nitra, Nová pekáreň - Horúčka jamajskej noci (feat. U-cee)

31. 3. - Olomouc, U-klub (feat. U-cee)
1. 4. - Ostrava, Marley club (feat. U-cee)
2. 4. - Karviná, U Einsteina
8. 4. - Jablonec, Na rampě
14. 4. - Plzeň, KD Šeříková
15. 4. - Vysoké Mýto, Mklub
16. 4. - České Budějovice, Marty's klub
27. 4. - Ústí nad Labem, Majáles
29. 4. - Hronov, Sál Josefa Čapka
30. 4. - Senica-Kunov - Reggae Baal
5. 5. - Opava, Městské sady - Majáles
6. 5. - Košice, Collosseum
17. 5. - Praha, LMB


United Flavour - Attitude teaser

Tracklist albumu Attitude:

1. Attitude feat. Ward21
2. Rally Round
3. Miss You feat. Konshens
4. Dollar Blues feat. Baron Black
5. Niños feat. Lara303
6. Shake It
7. Pon De Mix feat. Kaolack
8. On The Side
9. Hits feat. King Kalabash
10. Ganja feat. Ras Kuko & Bratt from Cañaman, King Kalabash
11. Humble Up
12. Mamá
13. Dime Tú Por Qué feat. Cheeba
14. More Love
15. Quiéreme
16. Merry Go Round
17. Strange Rain

B I O G R A F I A

United Flavour - to je energická show a moderný mix reggae, world music, latina a hip-hopu, servírovaný charizmatickou španielskou frontmankou Carmen a šiestimi skúsenými hudobníkmi. Kapela má za sebou už sedem rokov existencie. O atmosfére, ktorú naživo dokáže vytvoriť, by mohli rozprávať návštevníci desiatok festivalov, či niekoľkokrát vypredaného pražského Lucerna Music Baru. Na jar 2008 slávili United Flavour úspech v medzinárodnej hudobnej súťaži International Live Award vo Viedni, kde obsadili v tvrdej konkurencii viac než tisíc kapiel druhé miesto.

Skladby z debutového albumu Unity (2007) vyšli na medzinárodných kompiláciách a celý album bol zaradený do distribúcie svetových serverov s predajom hudby. Počas festivalových sezón kapela navštevuje desiatky podujatí vrátane významných európskych reggae festivalov a speváčka Carmen dostáva čoraz viac atraktívnych ponúk na hosťovanie. United Flavour vystupovali po boku svetových hviezd ako sú Manu Chao, Shaggy, Kelis, Max Romeo, Buju Banton a ďalší. Skupina si vybudovala pevnú základňu v Prahe, odkiaľ postupne dobýja slovenský, poľský a najnovšie i španielsky hudobný trh.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Jana Tomášková, PR manažérka United Flavour. Viac na www.unitedflavour.com a www.facebook.com/unitedflavour.

Súvisiaci interpreti: United Flavour