Na hudobný trh iba pred nedávnom prišiel nový singel slovenskej hudobnej formácie Matka Guráž s názvom Hádanka, ktorý sa bude nachádzať na ich pripravovanom treťom albume. Ako povedal líder kapely Roman Nadányi, kapela sa chce predstaviť trochu v inom svetle ako doteraz, a to ako po hudobnej, tak po textovej stránke.

"Text skladby nám ponúka otázku nad existenciou a poznaním života okolo nás na Zemi, vo vesmíre. Najvýstižnejšie charakterizuje skladbu úryvok z jej refrénu: hádaj, čo bolo skôr než láska na zemi, možno nám to vravia tie kruhy v obilí," doplnil autor hudby a textu skladby Hádanka, gitarista Róbert Ruman. Fanúšikovia sa pritom už teraz môžu tešiť na ich letné koncerty a v poradí tretí album, ktorý chalani začali pripravovať.

Kapela Matka Guráž vznikla v roku 1995 v Novej Dubnici. Odvtedy kapela prešla rôznymi personálnymi zmenami. Zaujímavým momentom v jej existencii bola účasť na finálovom koncerte Rock FM Festu 96 v Banskej Bystrici. V roku 1999 vydala kapela v spolupráci s vydavateľstvom B. M. G. Ariola ČR/SR prvý album Matka Guráž. Ďalším zaujímavým okamihom skupiny bola nominácia na výročné ceny Hudobnej akadémie za rok 1999 v kategórii Objav roka. Druhý album vyšiel v roku 2010 s názvom Zase dobrý album! V súčasnosti skupinu tvoria Roman Nadányi – spev, Robo Ruman – gitara, spev, Jozef 'Biťo' Bittera – gitara, spev, Tibor 'Vrtula' Vrtík – basgitara, Boris Novák – bicie a Mirka Bartošová – saxofón.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Martin Buzna, manažér kapely Matka Guráž.