Kultúrne centrum Dunaj už dnes ponúkne vystúpenia berlínskych kapiel Brass Wood & Wires a Braintheft, ktoré sa v Bratislave zastavia v rámci turné Berlin In Dub. Deň na to, v piatok 3. júna, sa predstavia kapely IZC z Viedne, DSCDRMR z Brna a domáci PSTMN, Biomat a Detlef Dakar ako vyslanci akcie BWO TV.

Brass Wood & Wires je podľa Riddim Magazine momentálne najlepšia berlínska živá dubová skupina. Na pódiu je 6 hudobníkov - plná dychová sekcia, basa, bicie, gitara. Inštrumentálne zdatnú zostavu dopĺňajú pri dub reggae dobre známe efekty, ktoré pridávajú kozmický punc psychedelie. Repertoár siaha od klasického roots dubu, až po nekonvenčný offbeat dub. Braintheft poznajú slovenskí fanúšikovia najmä z posledného ročníka festivalu Uprising - z Írska pochádzajúce berlínske trio hrá naživo dubstep a psychedelic dub sound.

Na dubstepovej scéne sú známi predovšetkým zo spolupráce s Uzul, ale ozajstným zážitkom sú ich koncerty. Štvrtkový večer napokon zavŕši dvojica setov od Dubble Dubble a DJ Giotto (DE). Po vysielaniach z obývačiek bytov vystupuje BWO TV na verejnosť - konkrétne v piatok 3. júna. Viedeň zastúpi IZC zo sesterskej relácie Dubsquare na rádiu Sub FM, z Brna príde DSCDRMR - zástupca relácie Bassura a z domácej scény sa na BWO TV predstaví PSTMN, Biomat a Detlef Dakar.


Brass Wood & Wires - Dub session

Redakciu Hudba.sk informovala a fotografia poskytla Daša Dúbravová z KC Dunaj.