Jedna z najúspešnejších slovenských kapiel súčasnosti Desmod a česko-slovenská rocková legenda Olympic hľadajú predkapelu pre ich spoločný koncert. Desmod si spolu s Olympicom zahrajú ako špeciálny bonus tradičného stretnutia rockerov 14. augusta na festivale Terchovský budzogáň. Šancu majú pritom hlavne mladé alebo začínajúce kapely.

Spoločný koncert skupín Desmod a Olympic počas tretieho festivalového dňa na Terchovskom budzogáni je pokračovaním tradície, ktorú minulý rok v Terchovej odštartoval vypredaný koncert skupiny Elán. "Máme záujem nedeľný program rozšíriť a ponúknuť kapelám možnosť zabojovať o priazeň odbornej poroty a fanúšikov. Zahrať si na veľkej aparatúre pred plným hľadiskom ako predskokan dvoch skvelých kapiel sa nám pozdáva ako dobrý nápad, hovorí organizátor festivalu Miroslav Tomaškovič.

Od 4. júla budú môcť kapely a interpreti posielať svoje nahrávky organizátorovi. Odborná porota na čele ktorej bude Mário 'Kuly' Kollár a Petr Janda rozhodne, ktorých päť najlepších sa dostane do verejného finále, kde budú svojimi hlasmi už rozhodovať fanúšikovia. Do súťaže sa môže zapojiť kapela, prípadne spevák s minimálne šiestimi vlastnými pesničkami v podobe štúdiových nahrávok. Detaily súťaže, spôsob hlasovania, ale aj sprievodné akcie súvisiace so súťažou zverejnia organizátori 4. júla prostredníctvom oficiálnej stránky festivalu Terchovský budzogáň a na sociálnych sieťach.

5. ročník hudobného festivalu Terchovský budzogáň sa uskutoční v dňoch 12. - 14. augusta v Terchovej. Na festivale vystúpia: Helloween, Kabát, Horkýže Slíže, Inekafe, Desmod, Olympic, Tublatanka, Metropolis, Manticora, Slobodná Európa, Arzén, Citron, Grexabat, Zóna A, Suffer Age, Konflikt, Abowe, HT, Caliber X, Hello Brian, Robert Mikla & Projekt a ďalší.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Maroš Havran z agentúry Pozitiva.

--
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk