Rok 2011 sa pre slovenskú kapelu Talkshow nesie v znamení zahraničných úspechov, absolvovali vystúpenia v Rakúsku, Nemecku aj Českej republike, v najbližších dňoch sa predstaví aj fanúšikom doma na Slovensku. "Hrať vonku je úžasné, konečne si v Rakúsku a Nemecku prestali o Slovákoch myslieť, že k nim chodíme kradnúť erotické časopisy do nákupných centier. Ukázali sme, že Slováci vedia hrať hudbu a domácim sa to veľmi páčilo," uviedol pre médiá k zahraničnému účinkovaniu spevák Andreas Imrich.

Dôkazom je aj stúpajúci počet zahraničných fanúšikov na ich Fan page na Facebooku. Úspešné ťaženie Talkshow na zahraničných pódiách odštartoval marcový viedenský koncert so švédskym objavom MF/MB, nasledovalo turné s rakúskou kapelou Steaming Satellite. Spoločne zahrali v nemeckom Ravensburgu a v rakúskych mestách Salzburg, Wartberg a Viedeň.

Od začiatku leta už stihli potvrdiť povesť úspešnej koncertnej kapely aj na dvoch najväčších letných festivaloch v Českej republike, ktorými sú Rock for People a Colours of Ostrava. V najbližších dňoch sa štvorica hudobníkov chce ukázať doma. Postupne ich čaká Žákovic Open, Easthetic festival, dvojkoncert v Topoľčanoch a festival Grape v Piešťanoch. V septembri 2011 si kapela dá krátku prestávku, pretože sa chce venovať novým pesničkám a prípravám veľkého jesenného turné. Počas októbra a novembra sa chystajú navštíviť kluby na Slovensku, v Česku a v Maďarsku. Plánujú aj koncertný návrat do Rakúska a Nemecka, kde si už získavajú verných fanúšikov.

Alternatívna rocková skupina Talkshow vznikla v apríli 2008 v Bratislave, tvorí ju štvorica mladých muzikantov, ktorí sa prezentujú krstnými menami Andreas, Robert, Hadik a Juraj. Do povedomia poslucháčov sa dostali skladbami Try, These Lights a Stella. Po necelých dvoch rokoch fungovania sa presadila aj v zahraničí. Videoklip ku skladbe These Lights sa na obrazovkách MTV udržal celých 10 týždňov. V novembri 2009 hrali Talkshow spolu s britskými The Horrors koncert vo Viedni, na Slovensku a v Česku absolvovali desiatky koncertov s Lavagance či The Swan Bride.

--
Zdroj: TASR
Foto: Zdenko Hanout - publique