Už tretí ročník bluesového open air festivalu Sitno Blues pozýva na Počúvadlianske jazero pri Banskej Štiavnici nielen milovníkov blues. Víkendový festival dáva priestor i žánrovým zastúpením bigbeatu, rocku, etno, folku, oldies, až po súčasnú populárnu hudbu. Hlavným festivalovým víkendom však bude 5. a 6. augusta, ktorý bude patriť bohatému programu s tuzemskými i zahraničnými kapelami.

Sitno Blues 2011 ponúkne vystúpenia trnavskej rhytm & bluesovej skupiny Second Band, Bonzo Radványi & the Resonators a Zuzana Suchánková Duo, ktorí si privedú so sebou i hosťa – huslistku Andreu Tkáčovú. Blízke zahraničie bude reprezentovať česká kapela a jedna z najvýraznejších osobností českého bluesu Vladimír Mišík & ČDG. Okrem nich sa na festivale predstaví Dani Robinson & Stonefree Czech Experience a americko-britsko-nemecká formácia Crazy Hambones.

Zahraničnou lahôdkou bude v neposlednom rade francúzska formácia miešajúca koktail inšpirovaný Little Richardom či Carlom Perkisnom, Hot Chickens. Ich vystúpenia sú výbuchom nespútanej energie, ku ktorej prispeje i srbská formácia Blue Family, ktorá každoročne absolvuje okolo 200 koncertov a festivaly v Maďarsku, Švajčiarsku či Rumunsku. Vstupenky na festival Sitno Blues 2011 sú k dispozícií za cenu 3 €.

Redakciu Hudba.sk informovala a fotografie poskytla Zuzana Beňová, PR manažérka festivalu.