Paul Project vstúpil na tanečnú scénu singlami Love is gone a She said, ktoré zarezonovali aj za hranicami Slovenska. Autor celého projektu Pavol Petrik prichádza do tretice s novinkou pod názvom Ak to musí byť, no na rozdiel od prvých dvoch skladieb v nej ponúka hneď niekoľko rozdielov.

Tou prvou je využitie slovenského jazyka. "S producentom a spoluautorom Vladom 'Randym' Gnepom sme rozmýšľali, či aspoň refrén neurobíme v angličtine. Na začiatku sme sa Paul Projectu snažili dať tajomný nádych, no postupne ukazujeme, že za ním stoja iba slovenskí hudobníci a producenti," vysvetľoval Pavol Petrik, ktorému s otextovaním refrénu pomohol Miro Jaroš. Hoci už skladba She said načrela do hip-hipových vôd, Paul Project sa do nich naplno ponorili až pri aktuálnom singli. Kapele pritom pomohol aj Opak, ktorý pre spoluprácu odporučil Suverena.

"Paradoxom je, že sme sa osobne ešte nestihli stretnúť. Suvereno teda nahral všetky party u Opaka a ostatné sme dokončili u Randyho," uviedol Petrik. "Dnes som rád, že sme s uvedením piesne počkali. Počas pauzy, ktorú sme si dopriali sme získali na skladbu nový pohľad, a tak verím, že sa bude ľuďom páčiť. Chceli sme vyskúšať opäť niečo nové a z toho dôvodu sme sa rozhodli pre hip-hop, ktorý momentálne hýbe svetom," dodal Pavol Petrik.

Paul Project feat. Suvereno - Ak to musi byt

Informácie pre Hudba.sk poskytol Imrich Makó, PR manažér Paul Project.

--
Foto: Ján Varchola