Česká kapela Nightwork odohrá dnes v pražskej zoologickej záhrade koncert na podporu ohrozených druhov zvierat. Výťažok z predaja tričiek, samolepiek a špeciálnych adopčných certifikátov Homo sapiens nightworki pôjde na zbierkové konto zoo s názvom Pomáháme jim přežít.

Podľa manažéra skupiny Filipa Šmída členovia Nightwork sľubujú, že počas osemdesiatminútového koncertu predstavia poslucháčom aj novú "zvieraciu" skladbu. V rámci projektu strávili aj dva dni vo výbehu umiestnenom medzi pavilónom mačkovitých šeliem a pavilónom veľkých korytnačiek. Pri ňom sa nachádzali vzdelávacie tabuľky so zaujímavosťami o kapele. Skupinu Nightwork tvoria spevák František Soukup (syn basgitaristu a skladateľa Ondřeja Soukupa a herečky a skladateľky Gabriely Osvaldovej), hudobník Ondřej Sluka, basgitarista a kaderník Jakub Antl.

Ďalej herec Vojtěch Dyk, ktorý účinkoval napríklad v snímkach Ženy v pokušení (2010) a v televíznych filmoch Tři životy (2007), Rytmus v patách (2009), moderátor a herec Jakub Prachař, známy z filmov Milenci & Vrazi (2004), Sněženky a machři po 25 letech (2008) a herec Jan Maxián. V roku 2009 získali Zlatého slávika v kategórii Skokan roka a taktiež bronzového slávika v kategóriách Skupina a Spevák. O rok neskôr získali aj tri ceny Anděl v kategóriách Skupina, Videoklip a Album roka. Ich skladby odzneli vo filmoch Experti (2006) a Ženy v pokušení (2010). Medzi ich najväčšie hity patria piesne ako Globální oteplování, Včelka Mája a Tepláky.


Nightwork - Tepláky

Zdroj: SITA
Foto: Nightwork.cz