Okrem spoluzakladateľa anglickej glam-rockovej skupiny Smokie Chrisa Normana ohlásili organizátori festivalu Červeník, ktorý sa uskutoční 5. - 7. augusta, i vystúpenie britskej popovej skupiny Hot Chocolate. Tú v roku 1969 založil Errol Brown a zahrala si dokonca aj na svadobnej párty princa Charlesa a princeznej Diany.

Hot Chocolate boli v sedemdesiatych rokoch a dodnes zostali jedinou skupinou na svete, ktorá bodovala každý rok nejakým svojim hitom v UK Charts – okrem nich sa tento kúsok podaril iba Elvisovi Presleymu a Diane Ross. Medzi ich najznámejšie hity patrí You Sexy Thing, It Started With a Kiss, So You Win Again či Every 1's a Winner. "Myslím, že mnoho ľudí si až pri ich koncerte uvedomí koľko ich hitov pozná, ich hitparádové úspechy v rokoch 1970 - 1984 priniesli kopec dobrých pesničiek a všetky odznejú aj u nás v Červeníku," uviedol organizátor festival Dušan Drobný.

V roku 1987 zo skupiny odišiel spevák Errol Brown, no to neznamenalo koniec ich kariéry – práve naopak. Dodnes koncertujú po celom svete a prinášajú radosť miliónom fanúšikov po celom svete. Starším hitom Chrisa Normana a Hot Chocolate budú na festivale sekundovať aktuálne slovenské hity v podaní skupín Desmod, Horkýže Slíže, Polemic, Smola a hrušky, Družina, Grexabat, HT, Konflikt a Downhill. Dvojdňové vstupenky za 18 € a jednodňové za 12 € sú k dispozícií v predpredajovej sieti Ticketportal.


Hot Chocolate - It Started With A Kiss

Redakciu Hudba.sk informoval a fotografie poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu.