Česká speváčka Marie Rottrová plánuje po absolvovaní aktuálneho koncertného turné ukončiť svoju kariéru. Po Hane Hegerovej, Filipovi Topolovi a jeho kapele Psí vojáci a Petrovi Čtvrtníčkovi je už štvrtou významnou osobnosťou českej kultúrnej scény, ktorá sa v uplynulých dňoch odhodlala k tomuto kroku.

Rottrová odštartuje svoje posledné turné s názvom Vše nejlepší Tour 2011 v stredu 19. októbra v Žiline, ukončí ho 8. decembra v pražskej Tesla aréne. Aj keď už speváčka neplánuje vystupovať na vlastných koncertoch, pripustila, že by sa v budúcnosti mohla ukázať na charitatívnych akciách, prípadne ako hosť na predstaveniach iných interpretov.

Medzi hosťami koncertov Vše nejlepší Tour 2011 budú Petr Spálený, Jaroslav Wykrent, Petr Němec, Zdeněk Vřešťál, Vít Sázavský a ďalší hudobníci, ktorí s ňou v priebehu jej kariéry spolupracovali. Na turné ju bude sprevádzať ostravská skupina Flamingo. "Veľmi sa na tohtoročné turné teším, doprajem si odpočinok a pokoj a na jeseň sa naposledy postavím na pódiá, aby som sa so všetkými svojimi hudobnými priateľmi a fanúšikmi rozlúčila. Ako inak, než svojimi pesničkami," komentovala turné Rottrová.

Názov koncertnej šnúry Marie Rottrovej sa odkazuje na fakt, že speváčka, textárka, skladateľka, pianistka a moderátorka oslávi 13. novembra 70. narodeniny. Najväčšími hitmi rodáčky z Ostravy sú skladby Řeka lásky, Lásko, Markétka, S tím bláznem si nic nezačínej (dueto s Pavlem Bobkem), Lásko voníš deštěm, Večerem zhýčkaná alebo Žaluzie. Počas svojej viac ako 40 rokov trvajúcej kariéry sa pravidelne umiestňovala v ankete Zlatý Slavík v Top 10, pričom jej maximom bola 3. priečka z roku 1971. V tom istom roku získala Cenu publika na Bratislavskej lýre. O štyri roky neskôr si z tohto podujatia odniesla cenu Bronzová lýra za pesničku Nestůj, běž dál.

--
Zdroj: SITA, TASR
Foto: Exclusive Agency