Skupina Arcade Fire získala za svoj tretí štúdiový album The Suburbs (2010) po prestížnej Grammy aj ocenenie Polaris Music Prize, ktoré je kanadským ekvivalentom britskej Mercury Music Prize. Cenu v mene skupiny prevzali bubeník Jeremy Gara a multiinštrumentalista Richard Parry, ktorí poďakovali porote a ocenenie označili za "veľkú poctu".

Formácia združená okolo speváka Wina Butlera okrem ocenenia získala v Toronte aj šek na 30-tisíc dolárov (v prepočte zhruba 22-tisíc eur). Arcade Fire uspeli v konkurencii interpretov ako Ron Sexsmith, Hey Rosetta!, Destroyer, Austra alebo Timber Timbre. Polaris Music Prize udeľujú od roku 2006. Doterajšími držiteľmi ocenenia sú Final Fantasy (za album He Poos Clouds), Patrick Watson (Close to Paradise), Caribou (Andorra), Fucked Up (The Chemistry of Common Life) a Karkwa (Les Chemins de verre).

Arcade Fire boli pred ziskom ceny už raz nominovaní a to za predchádzajúcu štúdiovku Neon Bible (2007). Medzi nominovanými na Polaris Music Prize figurovali v minulosti aj mená ako Feist, Junior Boys, K'naan, Broken Social Scene, The Besnard Lakes, Metric, The New Pornographers alebo Black Mountain.

Informáciu zverejnila webová stránke NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Matt Sayles