Už tento piatok (23.9.) bude KC Dunaj po prvýkrát hosťovať štandardné vydanie klubovej noci BWO. S "retro mašinkou" na programovanie bicích Roland 808, no zato s dávkou súčasného zvuku v štýle juke v kufri, priletí do Bratislavy po turné v USA tvorca undergroundového hitu Footcrab Addison Groove. Ďalším zahraničným hosťom bude víťaz anglického kola súťaže turntablistov DMC, "scratch DJ" Various Production a producent zvukových výletov do vesmíru electra, diska a beatov, Om Unit. Prinášame ich krátke profily a videopozvánku.

Addison Groove, predtým známy ako Headhunter, predvedie liveact, ktorý ťažkou váhou sub-basov otestuje konštrukciu bývalého Domu odievania. "Ak existuje v line-upe niečo ako divoká karta, ktorá sa raz za čas vytiahne do hry, tak na BWO to je určite Headhunter," priznávajú organizátori BWO.

"Keď o ňom v roku 2007 začínalo byť cez tracky na labeli Tempa viac počuť, prišiel na ceste z Prahy zahrať do Bratislavy a pomohol nám odštartovať našu 'UK thing' sériu," spomína člen BWO crew Michal Čudrnák na začiatky (ne)pravidelnej klubovej akcie, ktorá do Bratislavy už štvrtý rok prináša najnovšie trendy z "bublajúcej" britskej klubovej scény. Pod menom Headhunter vystúpil na Slovensku aj o niekoľko mesiacov neskôr na 'warehouse' párty v Cvernovke. V roku 2009 sa vrátil pod hradnú skalu v Subclube (kde sa konala väčšina doterajších vydaní BWO) a na luxusnom vydaní s Peverelistom a Ramadanmanom so svojím live setupom znova dokázal, že s ním možno rátať aj po prvej "hype" vlne.

Existenciu svojho nového projektu odpálil vlani vo veľkom štýle hitom Footcrab a poslucháčom chvíľu trvalo, kým prišli na to, že nové meno na scéne Addison Groove je vlastne Headhunter. S novým pseudonymom totiž prišiel aj ďaľší, dosť výrazný posun v jeho tvorbe - od čistej digitálnej produkcie k analógovému a "hrubšiemu" zvuku postavenému na zvukoch z drum machine Roland 808 a rytmicky ovplyvnenému napríklad americkým juke a electrom starej školy. Stále si však zachováva svoj rukopisný groove, ktorý bude v Dunaji znieť počas pomerne zriedkavého live-actu. Názov článku však neberte doslovne - v žiadnom prípade nepôjde o koncert v štýle J. M. Jarrého a laptop plný súčasných zvukov a vokálnych samplov nebude na pulte chýbať.


Addison Groove - Live @ Boiler Room, 2011


Addison Groove - Live @ Boiler Room, 2011 (celý set)

Om Unit zapadá do programu nielen produkciou orientovanou okrem iného aj na "staré electro", ale hlavne štýlovou rôznorodosťou. Odrástol na kazetách s jungle mixami, začínal ako turntablista a neskôr si vyskúšal vystúpenia so známymi experimentátormi Various Production ako scratch DJ. Ako producent si postupne vytvoril vlastný variant beatovej tanečnej hudby, ktorá brala lekcie funku, disca a dubstepu, a ako celok ju spája sci-fi atmosféra a imaginárne lety do vesmíru. Rád spolupracuje, posledný rok sa objavilo jeho meno vedľa spriaznených producentov ako Lorn, Kromestar, alebo ARP 101. Ich zoznam sa bude rozširovať, keďže bol prijatý na tohtoročné RBMA v Madride - podujatie, ktoré má na plodné kombinácie producentov veľmi dobrý čuch.

Spriaznený okruh selektorov z blízkeho okolia bude zastupovať DJka Eva Porating, aktívna hlavne v brnenskom klube Sklenick a vinyl a t-shirt shope Muah. Line-up piatkového BWO dopĺňajú rezidenti Biomat a Detlef Dakar.


Pozvánka na BWO presents Om Unit & Addison Groove

BWO - 23. september, KC Dunaj

Addison Groove (live/Swamp81/UK)
Om Unit (Cosmic Bridge records, UK)
Eva Porating (Muah)
Biomat, Detlef Dakar (BWO)

Vstupné: 7 €
Začiatok: 22:00

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Michal Čudrnák z BWO crew. Viac na weboch www.bwo.sk a www.kcdunaj.sk.